Kovács Alfréd: A Mákvirágba csak beleraktam azokat az ízeket, amiket szeretek

Számos cukrászdában folyamatosan lehet kapni az ideig ország tortáját, a Mákvirágot. De ki az, aki megalkotta a csodás ízű süteményt? Megnéztük, hol és hogyan született a Mákvirág!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.10.03.
Módosítva: 2024.10.03.
Mákvirág Kovács Alfréd Ország Tortája

Kovács Alfréd a Covid alatt vágott bele a cukrász szakma kitanulásába és ez olyan jól sikerült, hogy idén az ő Mákvirág tortája lett Az ország tortája! Elmentünk ennek a csodának a születési helyére, a váci Édes Vonal Kézműves Cukrászdába, ahol maga az alkotó készítette tortát kóstoltuk. Mesés a Mákvirág!

Mákvirág, ahogy Kovács Alfréd készíti – Fotó: Fodor Erika

„ A nagymamámtól sokat tanultam, rengeteget sütöttünk együtt gyerekkoromban. Amikor a Covid beütött, a csőd szélére sodorta a vállalkozásomat. Mentőövként jött az ötlet, hogy a régi szép emlékek miatt is elvégezzem a tanfolyamot, ráadásul az elejét online” – meséli Kovács Alfréd.

@fezstory

Édes Vonal Vác - itt érdemes először megkóstolni a Mákvirágot, amit a mindössze 3 éve cukrász Kovács Alfréd alkotott!

♬ Silent - Silent iPhone Ringtones

Alfrédnak olyan jól bevált a cukrász szakma, hogy 3 év gyakorlat után el is hozta Az ország tortája 2024. címet, pedig, ahogy állítja: ő csak belerakta ebbe a tortába mindazt, amit szeret, és összehozta a számára kedves ízkombinációt.

@fezstory

Kovács Alfréd a Covis szülte cukrász, de ő nyerte meg az idei Ország Torta címet a Mákvirággal.👌

♬ 10 minutes, meditation, sleep, mindfulness, night(951759) - Gloveity

Mákos embernek tartom magam, nemcsak azért, mert szeretem a mákot, hanem úgy tűnik, az én ízlésem találkozott mind a szakmai zsűriével, mind a vendégekével. 

Kovács Alfréd egy mákmezőn kapta az ihletet a torta színeihez (Fotó: Krivan Matyas)

Nagyon sokat kell még tanulnom, nagyon magas az a hegy, amire fel kell menni, de boldog vagyok, hogy ezt csinálhatom, és tudok vele az embereknek is jót adni – mondja szüntelenül szerény mosollyal Az ország tortája-nyertes cukrász, akinek, úgy tűnik, a három fia is „mákos”, mert folyton készségesen kóstolgatják apa mákos sütijét.

@fezstory

Kovács Alfréd, Ország Tortája 2024. cukrásza: A 3 fiam is folyton a mákos sütit kóstolta.

♬ Outer space - My second guess

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk – még a mákot önmagában nem kedvelőknek is – a tesztelést, méghozzá Novák Ádám (Reök, Szeged) Zöld málnájához hasonlóan a torta készítőjétől. 

A Mákvirágot készítő cukrászdák listája itt elérhető.

Mákvirág az Édes Vonalban (Fotó: Fodor Erika)

A váci Édes Vonal Budapestről zónázóval 26 perc vonatút, kirándulásnak is tökéletes. A Mákvirág pedig a „hab a tortán”. Aki pedig végképp nem szereti a mákost, mesésen finom más különlegességekből válogathat Kovács Alfréd keze alól.

@fezstory

Mákvirág liszt nélkül, fehércsokival, mascarponéval, feketeribizlivel és feketeszezámmal.💗

♬ Lokahi - RAURA

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás