
Maradékból menü: Majzik Edit kislorenje
Majzik Edit semmit nem szeret kidobni.
Majzik Edit, Hedry Mária Árnyéksors című drámája előadása másnapján az otthoni maradékokból készített mesés ebédre valót. Annyira leleményesnek és inspirálónak találtuk, hogy megkértük a Gróf Klebelsberg Kunóné Lasztóczi Botka Saroltát alakító színésznőt, ossza meg ötleteit olvasóinkkal.

„Primer szégyenérzetem van, ha ételt vagy alapanyagot dobok ki, ezért igyekszem úgy főzni, hogy semmi ne kerüljön szemétbe. A tegnapi gombaleveshez a kockákra vágott gyökérzöldség "hullójából" alaplevet készítettem, a puhára főtt zöldségekhez megfőztem a burgonyáskosár alján lapuló, nem túl jó állapotú "öreg" krumplikat.

Ezek együtt képezték a gnocchim alapját, amit aztán négysajtos, fokhagymás, zsályás, enyhén citrusos szószban fürdettem meg.

A zöldségmaradékból készült gnocchi alaptészta maradékából azután skyrrel, házi szalonnával, újburgonya szeletekkel készült - fogalmam sincs, minek nevezzem, pitének, "kislorennek"- "IZÉ" lett ebédre.”

Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre