Maradékból menü: Majzik Edit kislorenje

Majzik Edit semmit nem szeret kidobni.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.07.30.
quiche gnocchi Majzik Edit Klebelsberg Kunó

Majzik Edit, Hedry Mária Árnyéksors című drámája előadása másnapján az otthoni maradékokból készített mesés ebédre valót. Annyira leleményesnek és inspirálónak találtuk, hogy megkértük a Gróf Klebelsberg Kunóné Lasztóczi Botka Saroltát alakító színésznőt, ossza meg ötleteit olvasóinkkal.

Majzik Edit "kislorenje" maradékmentésből lett  Fotó: Fodor Erika

Primer szégyenérzetem van, ha ételt vagy alapanyagot dobok ki, ezért igyekszem úgy főzni, hogy semmi ne kerüljön szemétbe. A tegnapi gombaleveshez a kockákra vágott gyökérzöldség "hullójából" alaplevet készítettem, a puhára főtt zöldségekhez megfőztem a burgonyáskosár alján lapuló, nem túl jó állapotú "öreg" krumplikat.

Majzik Edit főzés előtt, Botka Sarolta szerepében (Fotó: Fodor Erika)

Ezek együtt képezték a gnocchim alapját, amit aztán négysajtos, fokhagymás, zsályás, enyhén citrusos szószban fürdettem meg.

A négysajtos gnocchi  Fotó: Fodor Erika

A zöldségmaradékból készült gnocchi alaptészta maradékából azután skyrrel, házi szalonnával, újburgonya szeletekkel készült - fogalmam sincs, minek nevezzem, pitének, "kislorennek"- "IZÉ" lett ebédre.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás