
Majzik Edit semmit nem szeret kidobni.
Majzik Edit, Hedry Mária Árnyéksors című drámája előadása másnapján az otthoni maradékokból készített mesés ebédre valót. Annyira leleményesnek és inspirálónak találtuk, hogy megkértük a Gróf Klebelsberg Kunóné Lasztóczi Botka Saroltát alakító színésznőt, ossza meg ötleteit olvasóinkkal.
„Primer szégyenérzetem van, ha ételt vagy alapanyagot dobok ki, ezért igyekszem úgy főzni, hogy semmi ne kerüljön szemétbe. A tegnapi gombaleveshez a kockákra vágott gyökérzöldség "hullójából" alaplevet készítettem, a puhára főtt zöldségekhez megfőztem a burgonyáskosár alján lapuló, nem túl jó állapotú "öreg" krumplikat.
Ezek együtt képezték a gnocchim alapját, amit aztán négysajtos, fokhagymás, zsályás, enyhén citrusos szószban fürdettem meg.
A zöldségmaradékból készült gnocchi alaptészta maradékából azután skyrrel, házi szalonnával, újburgonya szeletekkel készült - fogalmam sincs, minek nevezzem, pitének, "kislorennek"- "IZÉ" lett ebédre.”
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre