Csülök, gulyásleves, rakott krumpli – Itt a Fakanál!

A vásárcsarnoki Fakanál mindenkinek kever kedvére valót!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.07.13.
fakanál Gulyásleves vásárcsarnok csülök

A Metropol Konyha rovatához kreált ételekhez gyakran látogatott anyagbeszerző hely a Vámház téri Nagyvásárcsarnok. A Fakanál Étterem azonban most tűnt fel először az emeleten – kifele jövet, szatyrokkal teli kézzel. 

Uzsonnás tál hazai finomságokból (Fotó: Fodor Erika)

Batyuk ide vagy oda, muszáj volt közelebbről megnézni, mit kínálnak itt a vásárlásban vagy városnézésben megéhezett külföldi és hazai vendégeknek.

Fakanál: Klasszik ropogós csülköt tessék, magyarosan! (Fotó: Fodor Erika)

Az igazán hangulatos belső térben a sparhelt és a hozzátartozó autentikus edények mellett az egyik asztalsor felett fakanalas konyharuhák lógnak szépen kiteregetve. 

Házias ízek mind a hazai, mind a külföldi vendégeknek – Fejük felett a tiszta konyharuhákkal (Fotó: Fodor Erika)

Az egyik oldalról turisták csoportja nyüzsög, és kóstolja a jó hírű magyar tepertő-kolbász-szalámi-lilahagyma kombós falatokat. 

Rakott krumpli Fakanál-módra (Fotó: Fodor Erika)

Egy másik sarokban a hazai közönség képviselteti magát; egy idősebb öregúr rakott krumplizik, míg arrébb fiatal társaság ebédel – ki gulyáslevest, ropogós csülköt, ki pedig színes grillzöldséget csirkecombbal.

Gulyásleves lábosban – egy kis csípős paprikával! (Fotó: Fodor Erika)

A Fakanálban alapvetően hagyományos magyar ételeket találunk, stabilan minden nap ugyanazt, megbízható minőségben. A bonus-nap a csütörtök, mert akkor halászlé és túróscsusza is szerepel a Fakanál kínálatán. Megérte megnézni, de aki kipróbálná: érdemes előbb itt kezdeni, és utána bevásárolni a csarnokban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás