A vásárcsarnoki Fakanál mindenkinek kever kedvére valót!
A Metropol Konyha rovatához kreált ételekhez gyakran látogatott anyagbeszerző hely a Vámház téri Nagyvásárcsarnok. A Fakanál Étterem azonban most tűnt fel először az emeleten – kifele jövet, szatyrokkal teli kézzel.
Batyuk ide vagy oda, muszáj volt közelebbről megnézni, mit kínálnak itt a vásárlásban vagy városnézésben megéhezett külföldi és hazai vendégeknek.
Az igazán hangulatos belső térben a sparhelt és a hozzátartozó autentikus edények mellett az egyik asztalsor felett fakanalas konyharuhák lógnak szépen kiteregetve.
Az egyik oldalról turisták csoportja nyüzsög, és kóstolja a jó hírű magyar tepertő-kolbász-szalámi-lilahagyma kombós falatokat.
Egy másik sarokban a hazai közönség képviselteti magát; egy idősebb öregúr rakott krumplizik, míg arrébb fiatal társaság ebédel – ki gulyáslevest, ropogós csülköt, ki pedig színes grillzöldséget csirkecombbal.
A Fakanálban alapvetően hagyományos magyar ételeket találunk, stabilan minden nap ugyanazt, megbízható minőségben. A bonus-nap a csütörtök, mert akkor halászlé és túróscsusza is szerepel a Fakanál kínálatán. Megérte megnézni, de aki kipróbálná: érdemes előbb itt kezdeni, és utána bevásárolni a csarnokban.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre