Olcsó, könnyen beszerezhető és hamar elkészíthető hozzávaló a csirkehús. Ebből készült recepteket mutatunk!
Mindössze 40 perc elegendő ahhoz, hogy tálald az alábbi fogásokat! Neked is van bevált, gyorsan összedobható recepted?
Hozzávalók (4 személyre):
300 g csirkemellfilé
1 nagy csipet só
40 ml olaj
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
2 db közepes petrezselyemgyökér
1 csokor friss petrezselyemzöld
800 ml csirkehúsleves-alaplé
60 g rizs
1 db biocitrom lereszelt héja
1 nagy csipet frissen őrölt fehér bors
200 g leveles kel vagy kelkáposzta
1. Az egész csirkemellet dörzsöljük be a sóval. Az olajat fazékban hevítsük fel, és alaposan pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a meghámozott, karikára vágott vöröshagymát, a babérleveleket, és pirítsuk addig, amíg a hagyma barnulni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott, felkarikázott petrezselyemgyökeret és a petrezselyemzöld aprított szárát. Öntsük fel az alaplével, és nagy lángon, fedő alatt forraljuk fel.
2. Szórjuk bele a rizst, ízesítsük a citromhéjjal és a fehér borssal. Főzzük közepes lángon 18-20 percig, vagy amíg a rizs meg nem puhul. Félidőben szórjuk bele a felcsíkozott kelleveleket.
3. Vegyük ki a léből a megfőtt csirkehúst, és villával húzzuk szálaira, vagy vékonyan szeleteljük fel, aztán tegyük vissza a fazékba. Távolítsuk el a babérleveleket a levesből, amit szedjünk tányérokba, és szórjuk meg a frissen felaprított petrezselyemlevelekkel.
Elkészítési idő: 40 perc
Még frissebb és üdítőbb lesz az íze, ha tálaláskor a citrom levéből is facsarsz bele – írja a Fanny magazin.
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirke-felsőcomb (kicsontozva)
só
bors
30 ml olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g barna csiperkegomba
1 tk. mustár
1 tk. szárított oregánó
250 ml száraz fehérbor
150 ml zsíros főzőtejszín
A körethez:
200 g széles metélt
20 ml olaj
só
1. A combokat alaposan sózzuk, borsozzuk. Az olajat fazékban hevítsük fel, és pirítsuk meg először a húsok bőrös, majd a másik oldalát is.
2. Amikor aranybarnára pirultak, adjuk hozzá a meghámozott, felaprított vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát, valamint a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízesítsük a mustárral és az oregánóval. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük fedő alatt, közepes lángon kb. 25 percig, amíg a csirke meg nem puhul. A végén adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk össze.
3. Közben főzzük meg lobogó sós, olajos vízben a széles metéltet a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Tálaljuk a csirkét a tésztaágyon.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
700 g csirkemellfilé
só
bors
40 ml olívaolaj
150 g hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
1 ek. frissen felaprított vagy 1 tk. szárított bazsalikom
1 kk. fokhagymapor
2 csomag mozzarella sajt
1. Vágjuk a csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalukat, majd fektessük a húsokat olívaolajjal kikent tepsibe.
2. Keverjük össze a hámozott-darabolt paradicsomot a bazsalikommal, a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk meg, és öntsük a csirkemellre. Szeleteljük fel a mozzarellát, majd fedjük be vele a paradicsomos csirkeszeleteket. Locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, toljuk a 185 fokos sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. Köretként párolt rizs illik mellé legjobban.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
600 g csirkemellfilé
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 tk. citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi frissen lereszelt vagy 1 kk. őrölt gyömbér
A körethez:
500 g csemegekukorica (mirelit)
só
3 db újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
20 ml olívaolaj
¼ db citrom kifacsart leve
bors
A szószhoz:
150 ml kókusztej vagy zsíros főzőtejszín
70 + 20 g darált sózatlan földimogyoró
1 tk. méz
A sütéshez:
1 csomag bambusznyárs
20 ml olaj
1. A húst vágjuk fel vékony csíkokra. Készítsünk pácot a szójaszósz, a méz, a citromlé, az átnyomott fokhagyma és a gyömbér összekeverésével. Forgassuk a pácba a csirkemellcsíkokat, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
2. Ezalatt lobogó, sós vízben főzzük puhára a kukoricát, majd szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel. Keverjük össze a vékonyan felkarikázott újhagymával, a durvára vágott petrezselyemmel, az olívaolajjal, a citromlével, ízlés szerint sóval és borssal.
3. Húzzuk nyársra a bepácolt csirkecsíkokat, majd forró serpenyőben süssük minden oldalukat 3-4 perc alatt aranybarnára. Forraljuk össze a kókusztejet a 70 g darált mogyoróval és a mézzel, majd locsoljuk az egészet a nyársakra.
4. Tálaláskor szórjuk rájuk a 20 g darált mogyorót, és kínáljuk melléjük a kukoricasalátát.
Elkészítési idő: 35 perc
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre