Ez a módszer nemcsak csirkemellre, hanem más húsfajtákra is alkalmazható.
Ne ess pánikba, ha pont főzés előtt jut eszedbe, hogy, bár mindent beszereztél és előkészítettél, a fagyasztóban felejtetted a csirkemellet! Létezik egy gyors és egyszerű megoldás, amivel alig 30 perc alatt biztonságosan kiolvaszthatod a húst, hogy azonnal nekiállhass az elkészítésének.
A hús kiolvasztása sokszor problémát okozhat, főleg, ha már éhesek vagyunk, és a csirkemell még teljesen fagyott – írja a Life. Bár a hagyományos módszerek szerint lassan kellene kiolvasztani, egy élelmiszertudós, Harold McGee szerint a rövid ideig tartó, meleg vízben történő kiolvasztás nem csökkenti az étel biztonságosságát. A lényeg, hogy a hús ne maradjon túl sokáig a veszélyzónában, ami a baktériumok elszaporodásának kedvezhetne.
Először is, győződj meg róla, hogy a csirkemell viszonylag vékony, ne legyen vastagabb 2,5 cm-nél, mivel így könnyebben és gyorsabban kiolvad! Fontos, hogy a csirkemellet egy zárható műanyag tasakba tedd, hogy a víz ne érje közvetlenül a húst.
Ez a gyors módszer nemcsak csirkemell, hanem más húsfajtákra, például steak vagy karaj esetében is alkalmazható. Csak figyelj arra, hogy azok se legyenek vastagabbak 2,5 cm-nél, hogy ne tartson sokáig a kiolvasztás! Ezzel az egyszerű technikával a húst gyorsan és biztonságosan készítheted elő a főzéshez.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre