A bolti változat helyett mutatunk egy olcsóbb és egészségesebb változatot.
A májkrém sok magyar háztartásban nagy kedvenc, ám legtöbben inkább a boltban veszik meg a készítményt, minthogy otthon nekiálljanak, mondván, az egyszerűbb. Nem kis hátránya azonban, hogy igazából fogalmunk sincs, mit veszünk. Milyen mesterséges adalékanyag, ízfokozó, tartósítószer, zsír van benne. Házilag elkészítve azonban mindennel tisztában vagyunk, sőt, olyan összetevőket használhatunk, amit akarunk, úgy ízesítjük, ahogy akarjuk.
Igazából nincs szükség másra, mint friss májra és kedvenc fűszereinkre. De hogy még egyszerűbb legyen, most megosztjuk Nagy József baranyai mester receptjét, aki saját sásdi műhelyében készít különféle húsos finomságokat.
Csak ajánlani tudom, mivel gyorsan elkészíthető, valamint nagyon finom!
– közölte Nagy József, majd elárulta a folyamatot.
Először is ő az általa kedvelt, egyszerű parasztmájkrémhez a májat rövid ideig főzi, azonos mennyiségű sertéstokával kiegészítve, majd végül a fűszerekből só, bors és majoránna kerül a keverékbe, amit kis lyukú darálóban dolgoz fel. Ennyi a titka az ő házi májkrémének, ami frissen fogyasztva a legízletesebb természetesen – írja a Bama.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre