Egyszerű, de nagyszerű megoldás.
Ahány ember, annyiféle tojástörés. Akadnak, akik azt a megoldást alkalmazzák, hogy előbb az asztalhoz vagy a konyhapulthoz ütik a héjat, majd két kézzel szétválasztják, míg mások inkább egy kés élének tompa felével csapnak rá a héjra, és a keletkező vágatnál feszítik ketté a tojást.
A leggyakoribb módszer azonban az, amikor a tál vagy a bögre pereméhez ütjük a tojás közepét egy határozott, de nem túl erős mozdulattal, majd ezután feszítjük ketté a héjat. A két fél tojáshéj segítségével könnyen szét tudjuk választani a sárgáját a fehérjétől, ha egymásba öntögetjük a sárgáját, amíg a fehérje teljesen ki nem csorog a tálba
- javasolják a Mindmegette oldalán.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre