Szúnyogcsípés? Zseniális, kétlépcsős módszert ajánl rá a bőrgyógyász

Őrjítően tud viszketni a szúnyogcsípés, az ember legszívesebben szétkaparná a bőrét!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.01.
szúnyogcsípés tapasz viszketés bőrgyógyász

A nyár egyik legrosszabb velejárója a szúnyogcsípés. Lehet csapkodni a vérszívókat, füstölőkkel, elektromos irtókkal és egyéb módszerekkel távol tartani a nőstény dögöket, de mit tegyen az ember, ha már megtörtént a baj?! Különösen akkor sürgető a megoldás, amikor az apró kis csípés szörnyű, kibírhatatlan viszketéssel jár és az ember legszívesebben szétkaparná a bőrét, miközben tudja, hogy azzal fertőzést, hegesedést okozhat! Nos, zseniális módszert ajánl az okleveles bőrgyógyász az elviselhetetlen szúnyogcsípésre. Íme!

A szúnyogok nyáron élnek igazán, a hőség az ő terepük és csípnek, ha van rá lehetőségük /
A szúnyogcsípés legszörnyűbb velejárója a kibírhatatlan viszketés: az ember legszívesebben szétkaparná a bőrét! Ne tegye! Fotó: STEKLO/Shutterstock

A Houstonban praktizáló okleveles bőrgyógyász, dr. Andrea Suarez első lépésként a hidrokolloid tapaszokat ajánlja a megtisztított szúnyogcsípésre.

szúnyog, csípés
Ha már megcsípett a szúnyog, nagy segítség lehet a hidrokolloid tapasz és a kortizonkrém – a bőrgyógyász szerint Fotó: Pexels/Illusztráció

„A hidrokolloid segít felszívni a gyulladásos anyagokat, amelyek viszketést és duzzanatot okoznak, és emellett akadályozza a vakarózást – szinte azonnal csökkenti a viszketést” – érvel a doktornő az Instagram-videójában. Fontos, hogy a hidrokolloidos tapaszt legkésőbb nyolc óra után el kell távolítani a szúnyogcsípésről és kezdődhet a második fázis. A tapasz leszedése után kenjük be a szúnyogcsípés helyét kortizonkrémmel, mely gyulladáscsökkentő hatásával jótékonyan segít a bőrirritáció, a viszketés és a duzzanat elmulasztásában – írja a Life.hu.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás