Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan megszabadulhatsz tőle.
Sütés-főzés során a kifröccsenő olaj gyakran a konyhaszekrényen landol, de zsírfoltokat okozhat az is, amikor nem töröljük meg a kezünket, mielőtt kinyitnánk a szekrényajtót vagy kihúznánk egy fiókot. Ezek a zsírfoltok ugyan nem különösebben feltűnőek, ám ettől még rendkívül zavaróak. Szerencsére könnyen és gyorsan megszabadulhatunk tőlük: a Mindmegette nemrég ezzel kapcsolatban osztott meg egy szuper praktikát, valamint azt is elárulták, hogyan tudjuk megelőzni ezeknek a foltoknak a kialakulását.
A súrolást soha nem késő elkezdeni, de a legjobb, ha nem is kell súrolnod! Nem lesz szükséged drága tisztítószerekre, egyszerűen csak 1 dl víz és 1 dl ecet keverékére. Ha ezzel az oldattal törlöd át a szekrényt, pillanatok alatt eltűnik a legmakacsabb zsírfolt is.
Sütés, főzés után mindig töröld át a pultot és a szekrények ajtaját, a fogantyúkat, így nem kell akkor sem aggódnod, ha eljön a nagytakarítás ideje. Háromhavonta jó, ha a szekrény belsejét is áttörlöd az ecetes keverékkel – ez jó alkalom a szekrényben lévő élelmiszerek szavatossági idejének ellenőrzésére is.
A sütés előtt érdemes sütőpapírt teríteni azokra a helyekre, amelyek „veszélyben” vannak. A munka után csak kidobod a papírt, és nem kell még áttörölnöd sem a felületet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre