Egyszerű, de hatékony: így tudod eltüntetni a zsírfoltokat a konyhaszekrényről

Ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan megszabadulhatsz tőle.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.
főzés zsír folt háztartási tippek konyhaszekrény

Sütés-főzés során a kifröccsenő olaj gyakran a konyhaszekrényen landol, de zsírfoltokat okozhat az is, amikor nem töröljük meg a kezünket, mielőtt kinyitnánk a szekrényajtót vagy kihúznánk egy fiókot. Ezek a zsírfoltok ugyan nem különösebben feltűnőek, ám ettől még rendkívül zavaróak. Szerencsére könnyen és gyorsan megszabadulhatunk tőlük: a Mindmegette nemrég ezzel kapcsolatban osztott meg egy szuper praktikát, valamint azt is elárulták, hogyan tudjuk megelőzni ezeknek a foltoknak a kialakulását.

konyha, mosogatás, rendetlenség
Könnyen és gyorsan megszabadulhatsz ezzel a módszerrel a zsírfoltoktól / Fotó: unsplash

A megoldás a konyhában található

A súrolást soha nem késő elkezdeni, de a legjobb, ha nem is kell súrolnod! Nem lesz szükséged drága tisztítószerekre, egyszerűen csak 1 dl víz és 1 dl ecet keverékére. Ha ezzel az oldattal törlöd át a szekrényt, pillanatok alatt eltűnik a legmakacsabb zsírfolt is.

 

Milyen gyakran takarítsd a konyhaszekrényt?

Sütés, főzés után mindig töröld át a pultot és a szekrények ajtaját, a fogantyúkat, így nem kell akkor sem aggódnod, ha eljön a nagytakarítás ideje. Háromhavonta jó, ha a szekrény belsejét is áttörlöd az ecetes keverékkel – ez jó alkalom a szekrényben lévő élelmiszerek szavatossági idejének ellenőrzésére is.

 

Hogy tudod megelőzni a zsírfoltokat?

A sütés előtt érdemes sütőpapírt teríteni azokra a helyekre, amelyek „veszélyben” vannak. A munka után csak kidobod a papírt, és nem kell még áttörölnöd sem a felületet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás