Kolbász és virsli várja a szurkolókat a büfékben az Eb-n, de nem akármilyen

Három német finomság örvend hatalmas népszerűségnek.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
foci Eb 2024 kolbász Németország ínyencség

Pénteken elkezdődött a várva várt labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is megméretteti magát. A helyszínen szurkolóknak ráadásul nemcsak a hangulatra nem lehet panaszuk, hanem a helyi konyhára sem, ugyanis a németek kitettek magukért a stadionok büféiben is. Lássuk, hogy milyen ínyencségekkel várják a németek a külföldről érkező szurkolókat.

wurst virsli kolbász
A kolbászok nagyot fognak menni az Eb-n/Fotó: Pexels (illusztráció)

A házigazdák a méltán népszerű kolbászaikkal várják a stadionjaikba látogatókat, azonban nemcsak a hétköznapi sör-virsli-mustár kombinációkra kell számítaniuk a turistáknak, hanem különböző „wurst”-okat választhatnak maguknak a büféből. A Mindmegette gasztroblog gyűjtötte össze, hogy milyen finomságok közül választhatnak a szurkolók. A brawurst, a frankfurter, és a currywurst lesznek azok a gyorsételek, amiket a mérkőzések félidejében, a büfékhez szaladva meg lehet majd venni – írja a lap az angol footballgroundguide információi alapján.

A wurst tulajdonképpen sütni- vagy főznivaló kolbász, amelyet a németek – és az osztrákok is, természetesen – számtalan különféle ízesítésben készítenek el, ám a legnépszerűbb egyértelműen a fent említett három. Nézzük, mi a különbség köztük!

Frankfurter
Ez, amit egyébként itthon is jól ismerünk: a hagyományos juhbélbe töltött, sertéshúsból készített frankfurti virsli. Ezt legtöbbször hot dogként szervírozzák, mustárral, ketchuppal, esetenként némi pirított hagymával. Az ára az angol oldal szerint a berlini Eb-döntőn 2300 forint körül lesz.

Bratwurst
A bratwurst a borjúból, marhából, leggyakrabban azonban sertésből készült, többnyire hőkezelt, füstöletlen kolbászok gyűjtőneve, ami általában hosszabb és vastagabb, és inkább kolbász, mint a frankfurti. 

Currywurst
A currywurst, másnéven currys kolbász, egy legendás német specialitás – olyannyira, hogy Berlinben múzeumot is létrehoztak a tiszteletére: egy indiai fűszerekkel megbolondított paradicsomszósszal tálalt kolbász, amit az egyszerűbb fogyaszthatóság kedvéért a stadionokban többnyire falatnyi darabokra vágva kínálják.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás