Itt az Eb legszebb pillanata, szem nem maradt szárazon, mindenki meghatódott

Dánia Szlovéniával találkozott vasárnap a labdarúgó Európa-bajnokságon. Christian Eriksen volt az egyik főszereplő.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.16.
Módosítva: 2024.06.16.
Eriksen foci Eb 2024 hirtelen szívhalál

Három éve a dánok Finnország ellen kezdtek az Európa-bajnokságon, és akkor Christian Eriksenről szólt a meccs. A dán középpályás az első félidőben összeesett pályán, hirtelen szívmegállást szenvedett, és a pályán élesztették újra. Megmentették az életét, folytatta a karrierjét, és ismét bekerült hazája válogatottjába. Dánia most Szlovénia ellen nyitott, és az első félidőben ismét Eriksen volt a főszereplő, de ezúttal örömteli pillanatot élt meg: egy dán bedobás után tovább sarkazták a labdát, amit Eriksen mellel maga elé vette, majd hat méterről a jobb sarokba lőtte.

ERIKSEN, Christian
Eriksen góljával kezdődött a dán-szlovén meccs Fotó: Ariel Schalit

Elképesztő pillanat volt, pláne a három éve történt tragikus esemény tükrében. Eriksen a 2021-es szívmegállása óta jól van, nem hagyta abba a futballt. Eddig övé a németországi Eb eddigi legszebb története, nem véletlen, hogy a stadionban számos dán szurkoló a szemét törölgette a meghatottságtól.

A második félidőben Janza révén Szlovénia egyenlített, 1-1-re zárult a meccs a C csoportban, amelynek Anglia és Szerbia a másik két résztvevője.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás