Így spórolhatsz több ezer forintot: készíts otthon főtt kukoricát, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

A nyári főtt kukoricánál talán nem esik semmi jobban.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.19.
Módosítva: 2024.06.19.
főtt kukorica tippek konyha nyár

Nincsen nagy titok a főtt kukorica készítése terén, mégis sok embernek beletörik a bicskája. Nem lesz elég puha, vagy éppen nem olyan finom, mint a Balaton partján. A Mindmegette gasztroblog segítségével annak jártunk most utána, hogy hogyan lehet a lehető legfinomabban elkészítenünk az otthonunkban az ínycsiklandó kukoricát. Kétféle verziót hoztunk nektek, a gasztroblog lábasban főzött verzióját és a Street Kitchen mikrós megoldását.

főtt kukorica
A nyár legnagyobb slágere a főtt kukorica /Fotó: Pexels (illusztráció)

Lássuk a Mindmegette tippjeit:

  1. A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
  2. A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
  3. A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
  4. Ízlés szerint megsózva kínáljuk.

Ha kipróbálnátok valami újat, akkor elkészíthetitek mikróban is a főtt kukoricát, még ha mi személy szerint inkább a főzött verziót preferáljuk. A mikrós elkészítési módhoz ebben a videóban láthattok tippeket:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás