
Te is a lefolyóba szoktad önteni a kukorica főzőlevét? Óriási hibát követsz el
A legtöbben nem tudják, de nagyon rossz szokás ez.
Nyakig vagyunk a kukoricaszezonban, ezért nem csoda, hogy ez a szezonális finomság gyakori visszatérő a nyár során. Grillezve és főzve is isteni, utóbbi esetben pedig a főzővíz is aranyat ér. Hogy miért? A Mindmegette elárulja.

Kukoricafőzés után fazékban maradt víz szinte minden esetben a lefolyóban végzi. Nagy hiba, hiszen a kukorica főzővizében az aromák mellett a keményítő is megtalálható, így kiválóan felhasználható bizonyos szószok sűrítéséhez, emulgálásához. Ha legközelebb te is a kukorica főzővizével készíted, a tésztán is sokkal jobban megtapad, arról nem beszélve, hogy mennyei ízt kölcsönöz az ételnek.
Használd parmezános vagy paradicsomos tészták szószához, de összességében bármelyik variációnál jól működik. Arra azért figyelj, hogy egyetlen evőkanálnyi bőven elég ebből a kiváló alapanyagból a tökéles ízhatás eléréséhez.
A legfinomabb főtt kukorica
Hozzávalók:
- 6 cső kukorica
- só
- víz
Elkészítés:
- A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
- A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
- A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
- Ízlés szerint megsózva kínáljuk.

Top hírek

Döbbenetes felfedezés: Hamarosan egy rágógumival is kimutatható az influenza
Ez valóságos áttörés volna a betegség elleni küzdelemben.

Sokkoló diagnózis: viktoriánus kori betegséget kapott egy nő, elképesztő helyen terjedt a betegség
Erre a diagnózisra tényleg senki sem számított.

Beleszakad a szív: Ritka betegséggel diagnosztizálták a csodás kisfiút – éveken át tartó terápiák után most mindent elveszíthet
A hős kisfiúnak csak egyetlen drága terápia segíthet.
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre