„Egy hónapja egy korty zero kólát sem ittam, teljesen megváltozott a testem”

Hatalmas változásokat vett észre mind a testében, mind a lelkében.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.06.29.
kóla változás zero

Nincs is jobb, mint egy jéghideg kóla a nyári melegben – akár egy délután hűsítőként, akár egy italként a vacsora mellé a nap végén. Mert természetesen mértékkel, egyszer-egyszer egy kis pohár belefér, azonban a rendszeres fogyasztás hamar egészségtelen szokássá válhat.

Kóla coca-cola üdítőital sablon
Nincs is jobb, mint egy jéghideg kóla a nyári melegben – akár egy délután hűsítőként, akár egy italként a vacsora mellé a nap végén Fotó: Pixabay

Paul Turner, a Wales Online újságírója arra vállalkozott, hogy egy hónapig teljes mértékben lemond kedvenc italáról, miután évekig azt mondogatták neki, hogy túl sok zero kólát iszik. És annak ellenére, hogy volt néhány nehézség a kihívás során, hatalmas változásokat vett észre mind a testében, mind a lelkében.

Az első napon a súlya 93,3 kilogramm volt, a derékbősége pedig 104 centiméter.

Második napon kicsit nyűgös volt és ingerült. Délután fájt a feje, de hogy ezek a dolgok összefüggtek-e, vagy csak véletlen egybeesés, azt nem tudja. Negyedik napon már hiányozni kezdett számára a kóla. Hatodik napon az eper és a szőlő lédús, természetesen cukros ízével csillapította a szénsavas üdítő utáni vágyát. Az első mérés a hetedik napon következett, súlyban nem volt nagy különbség, de három centit fogyott a derekából. A nyolcadik napon bár még mindig hiányzott neki a diétás kóla, de nem vágyott rá, és más módokat is talált arra, hogy kielégítse az édesszájúságát gyümölccsel. Egy óriási változást azonban tapasztalt, hogy kevésbé volt fáradt a munkában - írja a Mirror.

Egy hónap után a teljes fogyása 2 kilogramm volt, a derékbősége viszont 5,5 centiméterrel lett kisebb.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás