Az ember legszívesebben belenyúlna az ujjával és lenyalná azt!
Meseszép és habzsolni való: az ember legszívesebben azonnal átadná magát az élménynek! Máris mutatjuk, hogy készül az erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta a mindmegette.hu konyhájában!
A francia habcsókhoz:
12 dkg cukor
12 dkg átszitált porcukor
4 tojásnyi (kb. 12 dkg) tojásfehérje
A bazsalikomos tejszínhez:
18 dkg hideg tejszín
10 db bazsalikomlevél
3 dkg Mascarpone
2 dkg porcukor
A tálaláshoz:
friss bogyós gyümölcsök
bazsalikom
Francia habcsók
A négy tojásból kinyert. kb. 12 deka tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk össze, amíg kemény, fényes habot kapunk. Ha megvagyunk, állítsuk kisebb fokozatra a robotgépet, és szórjuk a habra az átszitált porcukrot.
Béleljünk ki egy tepsit szilikonos sütőpapírral és kanalazzuk bele a habot, melynek közepébe vájjunk mélyedést.
Tegyük a tepsit a 100 fokra előmelegített sütőbe, ahol 90 percig sütjük, szárítjuk a habcsóktortát. Ha kész, rácsra téve hagyjuk, hogy kihűljön.
Bazsalikomos tejszín
A keverőedényt a robotgép karjaival együtt tegyük 10 percre a fagyasztóba, majd onnan kivéve a jéghideg tejszínt és a mascarponét a hideg keverőedénybe téve habverővel előbb alacsony, majd a sebességet növelve kemény habbá verjük. Ha megvagyunk, adjuk hozzá a porcukrot, s közben folyamatosan dolgozzuk meg a tejszínt a robotgéppel, egészen addig, amíg szép csúcsot nem formáz habverőn. Vágjuk apróra a bazsalikomot és keverjük a felvert tejszínhabba.
Végső forma
A habcsóktorta mélyedésébe helyezük a bazsalikomos tejszínt, majd friss, bogyós gyümölcsökkel díszítjük, végül bazsalikomlevéllel szórjuk és tálaljuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre