A citrom például az egyik legtökéletesebb megoldás.
Nincs rosszabb a hűtőszagnál. Mégis egy kutatás szerint ez a konyhai „eszköz” az, amelyet a lehető legritkábban takarítanak. Általában többnyire csak 87 naponta. Sőt, 2000 brit ember közül minden tizediknek fogalma sincs arról, mikor tisztította ki azt legutoljára. Akadt olyan is, aki szerint a hűtőt egyenesen felesleges takarítani. Egy tanácsadó szerint azonban 3-6 havonta igenis kötelező lenne, ugyanis a szagok mellett a benne lévő baktériumok az ételekbe is belekerülhetnek.
Mrs. Hinch takarítási szakértő most a Facebook-oldalán osztott meg tippeket a takarításához, miután egy követője tanácsot kért tőle a hűtőbe borult tej miatt. A rajongó ugyanis közölte vele, hiába tisztította ki, az még 5 nap elteltével is bűzlött. Nos, a takarításimádó Mrs. Hinch a következőt ajánlotta neki: használjon kávét!
Ha úgy vélem, hogy szagos a hűtő, rakok bele egy kis tányér kávét. Mindig beválik.
– közölte, hozzátéve, hogy a lényeg, hogy 24 órán át az a hűtőben legyen, mivel úgy semlegesíteni tudja a szagokat. A másik tippje a citrom és a hagyma volt – írja a Mirror.
Vágj félbe egy friss citromot, és rakd a hűtőbő pár órára. Masszív lesz a különbség. De a nyers hagyma is ugyanilyen.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre