RETRO RÁDIÓ

Ezt még biztos nem próbáltad, pedig ez a fogyás igazi titka!

Ha az a célod, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől, ügyelj arra is, hogy megőrizd az egészséges testképed!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.27.
fogyókúra diéta önértékelés testkép

Érzed a bikiniszezon közeledtét és már most diétázni kezdtél? A fogyás akkor lesz eredményes testileg és lelkileg, ha teszel azért, hogy pozitív testkép szerepeljen az elmédben. Lássuk, ez mit is jelent pontosan!

fogyás, fogyókúra, diéta
A fogyás titka a jól megválasztott ételeken túl az elmédben rejlik! (Fotó: Pexel)

Az önkép szempontjából kulcsfontosságú, hogy a cselekvésekre összpontosíts, így például a táplálóbb ételek kiválasztására, nem pedig azonnal az eredményre. Sajnos nincs olyan, hogy valaki egy szempillantás alatt ledob mondjuk 20 kilót. Ha ezt a szemléletet követed, akkor kitartóbb maradsz a fogyókúra során és kiegyensúlyozottabb is, mert tudni fogod, hogy a helyes utat követed – írja az everydayhealth.com.

Megállt a súlycsökkenés és eleged van az egészből? Segít túljutni a nehézségeken, ha egy olyan közelmúltbeli időszakra gondolsz, amikor jól érezted magad. Ne arra koncentrálj, hogy még mennyi felesleg van rajtad, hanem arra, hogy mondjuk egy kiadós séta után frissnek érzed magad és energiával telve tudod folytatni a napi teendőidet.

Ha arra összpontosítasz, hogy a tested mire képes, nem pedig arra, hogyan nézel ki, az is támogatja az egészséges testképet. Csak tovább javítja a helyzetet, ha eleget alszol, egészségesen étkezel és nem mondasz le azokról a dolgokról, amelyek örömet szereznek számodra. A tested szükségességeinek felismerése és tiszteletben tartása elengedhetetlen, ha stresszmentesen akarsz fogyni.

Sokan az influenszerek megszállottjai és a közösségi médiában állandóan csak karcsú nők fotóit nézegetik, ez pedig rombolja az önbizalmukat. Kutatások bizonyítják, hogy ha korlátozod a közösségi média használatát, akkor javul az önértékelésed. Azt se felejtsd el, hogy egy adott személy megítélése messze túlmutat azon, hogy hány kiló! Hasznos lehet, ha a negatív emberektől a való életben is távolságot tartasz. Töltsd olyanokkal az időd, akik pozitívak és optimistán tekintenek a jövőre, mert ez a hozzáállás ragadós!

Még ha nem is próbálsz fogyni, a tested a különböző életszakaszoknak megfelelően változik. Fogadd el, hogy ez a változás normális és természetes, az önmagunkkal szemben támasztott irreális elvárások ugyanis rombolóak lehetnek.

 

Ezeket olvastad már?
Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás