Ez a titka a tuti gofri receptjének

3+1 lépés a tökéletes ízért.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.01.17.
Módosítva: 2024.01.17.
gofri recept elkészítés

Ha már az idő csapnivaló, legalább a kedvünk legyen jó! Márpedig kinek ne csalna mosolyt az arcára egy frissen sült gofri?! Vagy kettő?! Itt az ideje, hogy kipróbáld a gofri újfajta receptjét , melyet a Mindmegette osztott meg. A titok nyitja, hogy palacsinta sűrűségűre kell keverni a tésztát. 

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:
40 dkg liszt 
20 dkg margarin 
5 dl tej 
4 evőkanál cukor 
4 db tojás 
1 csomag vaníliás cukor 
1 csomag sütőpor 
olaj

Íme a 3+1 lépés, ami a tökéletes eredményhez vezet:

1. Fél kiló lisztet szitálunk egy keverőtálba, amelyben alaposan össze kell dolgozni 4 tojást egy csomag sütőporral és egy csomag vaníliáscukorral

2. A masszához hozzáadunk fél liter tejet és 20 dkg puha margarint, amit konyhai robotgéppel addig keverünk, amíg a tészta palacsintasűrűségű nem lesz. 

3. Hűtőben történő félórás pihentetés után az előmelegített és olajjal vékonyan kikent gofrisütőbe kanalazzuk a tésztát, majd szép barnára sütjük.

+1. A kész ételt ízlés szerint porcukorral, lekvárral, nutellával, vagy akár olvasztott csokival kenhetjük, illetve szórhatjuk meg.

Ha követed ezt a rövid útmutatót, garantáltan mind a 10 ujjadat megnyalod majd az így készült gofri elfogyasztása után. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás