3+1 lépés a tökéletes ízért.
Ha már az idő csapnivaló, legalább a kedvünk legyen jó! Márpedig kinek ne csalna mosolyt az arcára egy frissen sült gofri?! Vagy kettő?! Itt az ideje, hogy kipróbáld a gofri újfajta receptjét , melyet a Mindmegette osztott meg. A titok nyitja, hogy palacsinta sűrűségűre kell keverni a tésztát.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dl tej
4 evőkanál cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
olaj
Íme a 3+1 lépés, ami a tökéletes eredményhez vezet:
1. Fél kiló lisztet szitálunk egy keverőtálba, amelyben alaposan össze kell dolgozni 4 tojást egy csomag sütőporral és egy csomag vaníliáscukorral.
2. A masszához hozzáadunk fél liter tejet és 20 dkg puha margarint, amit konyhai robotgéppel addig keverünk, amíg a tészta palacsintasűrűségű nem lesz.
3. Hűtőben történő félórás pihentetés után az előmelegített és olajjal vékonyan kikent gofrisütőbe kanalazzuk a tésztát, majd szép barnára sütjük.
+1. A kész ételt ízlés szerint porcukorral, lekvárral, nutellával, vagy akár olvasztott csokival kenhetjük, illetve szórhatjuk meg.
Ha követed ezt a rövid útmutatót, garantáltan mind a 10 ujjadat megnyalod majd az így készült gofri elfogyasztása után.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre