Idén február 13-áig tart a farsangi szezon.
Ha szereted a lekváros finomságot, akkor muszáj kipróbálnod ennek az isteni farsangi szalagos fánknak a receptjét. Sőt, fogd rá az idén február 13-áig tartó ünnepi szezonra és egyél mindjárt kettőt belőle!
50 dkg liszt
6 dkg vaj
4 dkg porcukor
3 dkg élesztő
2 dl tej
4 db tojássárgája
1 db citrom
1 tk. vaníliakivonat
1 ek. rumaroma
1 csipet só
olaj
Szórd a lisztet egy nagyobb tálba, majd fúrj a közepébe lyukat és öntsd bele a langyos tejet.
A tejbe tedd a porcukor felét, aztán morzsold bele az élesztőt, és arra tedd a maradék porcukrot.
Add hozzá a négy tojássárgáját, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a rumaromát és persze a csipetnyi sót.
Dolgozd össze alaposan sima tésztává az egészet, majd takard le egy konyharuhával, és meleg helyen 60 perc alatt keleszd a tésztát a duplájára.
Ha megkelt, lisztezett sima felületen az ujjnyi vastagságúra nyújtott tésztából szaggass köröket, melyeket letakarva 15 percig pihentess!
Végy egy mélyebb serpenyőt, amibe annyi olajat hevíts, ami a belekerülő fánkok feléig ér.
A fánkok közepét nyomkodd be, majd kis adagokban, a bemélyedéssel lefelé, lefedve kezdd el sütni.
Ha megsültek a fánkok, fordítsd meg őket és fedő nélkül süsd készre! A kész fánkokat tedd papírtörlőre, azt követően pedig porcukorral és lekvárral tálalhatod is – szól a mindmegette.hu receptje.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre