Ezt neked is ki kell próbálni: sajtos pogácsa olvasónk ajánlásával

Egy pár szem pogi mindig jól jön, „éhhalál” ellen éppúgy, mint reggelire vagy uzsonnára bekapni egyet teához, netalán egy pohár bor mellé. Balog Istvánné Adél sajtos pogácsája olyan finom, hogy egyszer érdemes kipróbálni. Köszönjük a receptet!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.23.
sós

Hozzávaló

1 kg liszt

5 dkg élesztő

2 teáskanál cukor

6 teáskanál só

4 tojássárgája

50 dkg margarin

4 dl tejföl

20 dkg reszelt sajt

1 tojás kikeverve a tetejére

1 rumaroma

Adél pogácsája – Fotó: Metropol/Fodor Erika
Sajtos pogi – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsolva, a margarint felolvasztva, a szilárd anyagokat összekeverjük kézzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és a rumaromát is. Ha összeállt a tészta, folpackba csavarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tojást, rászórjuk a reszelt sajtot, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás