Egy pár szem pogi mindig jól jön, „éhhalál” ellen éppúgy, mint reggelire vagy uzsonnára bekapni egyet teához, netalán egy pohár bor mellé. Balog Istvánné Adél sajtos pogácsája olyan finom, hogy egyszer érdemes kipróbálni. Köszönjük a receptet!
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
6 teáskanál só
4 tojássárgája
50 dkg margarin
4 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 tojás kikeverve a tetejére
1 rumaroma
Az élesztőt belemorzsolva, a margarint felolvasztva, a szilárd anyagokat összekeverjük kézzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és a rumaromát is. Ha összeállt a tészta, folpackba csavarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tojást, rászórjuk a reszelt sajtot, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre