Ezt az apró trükköt vesd be étkezéskor, óriási lesz a változás!





Ha egy kicsit kordában tudod tartani a sófogyasztást, azzal csökkented a szívproblémák kialakulásának kockázatát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.01.
betegség szívprobléma sófogyasztás tanulmány életmód

Egy, az Egyesült Királyságban megjelent kutatás szerint, ha kevesebb sót használunk, vagy megszüntetjük a sófogyasztást, azzal csökkentjük a szívproblémák kialakulásának kockázatát. A só elhagyása csaknem ötödével csökkentheti a szívproblémák és a sztrók kockázatát – derül ki az eddigi legátfogóbb ilyen jellegű tanulmányból. Az Egyesült Királyságban az elmúlt évtizedben 50 százalékkal nőtt a pitvarfibrillációban szenvedők száma, amely állapot gyakran abnormálisan gyors szívverést okoz, és szédüléshez, légszomjhoz vezet, sőt a betegségben szenvedőknél ötször nagyobb az esélye a sztrók kialakulásának. A tanulmány szerunt nem csak a só teljes elhagyása számít, a sózás mérséklése is segíthet elkerülni a pitvarfibrilláció kialakulását.

Te mennyi sót fogyasztasz? Fotó: Pixabay

A kutatásba több mint félmillió, 40 és 70 év közötti embert vontak be, a résztvevőknek addig nem volt szívproblémájuk. Megkérdezték őket a sófogyasztásuk mértékéről, majd nyomon követték, hogy fogyasztási szokásuk hogyan hat az egészségükre. A szakemberek felhívják rá a figyelmet, hogy napi szinten maximum egy teáskanálnyi sót szabadna fogyasztani.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás