Íme, egy jó zöldséges-csirkés fajitas – reggelire, ebédre vagy vacsorára is tuti!

Fajitas: pikk-pakk kész, darabja féláron!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.08.02.
zöldség csirkemellsó hagyma lepény életmód

Ráfi Balázs a közelmúltban vette át zongoraművész mesterdiplomáját a Zeneakadémián, kiváló minősítéssel. Az ifjú művész ezt megünneplendő egy fajitas vacsorával lepte meg barátait.

Vékony tészta, sok töltelékkel Fotó: Fodor Erika

„Alig vártam, hogy legyen egy kis időm valami rendes ételt készíteni, mert a gyakorlás és a diplomakoncertre való készülés ideje alatt csak mirelit, vagy gyorsmenükön éltem. A koncertem után összehívtam néhány barátot, és csináltam egy egyszerű, de finom zöldséges-csirkés fajitast” – számolt be Ráfi Balázs, aki kérésünkre megosztotta a receptet.

Ráfi Balázs zongorázik Fotó: Ráfi Balázs

Hozzávaló

10 db kukoricás fajitas-lepény (ezt azért készen vettem)

4 db sárgarépa

1 karalábé

1-2 fej hagyma (mindegy hogy vörös vagy lila)

1 fél csirkemell

só, curry

szójaszósz, szezámolaj

olaj/kacsazsír

 

Elkészítés

Fajitas, benne csirke, répa, karalábé Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A zöldségeket összedarabolva egy serpenyőben (wookban) kevés olajjal összesütöm, úgy hogy még ropogós maradjon, majd a végén fűszerezem. A húst szintén összevágva külön megpirítom egy pici kacsazsíron, sózom. A két serpenyőben lévő dolgokat összekeverem, hagyom összeállni, amíg egyesével átpirítom a fajitas-lepények mindkét oldalát. Megtöltöm, összetekerem, és kész. Jó étvágyat!


 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás