Fajitas: pikk-pakk kész, darabja féláron!
Ráfi Balázs a közelmúltban vette át zongoraművész mesterdiplomáját a Zeneakadémián, kiváló minősítéssel. Az ifjú művész ezt megünneplendő egy fajitas vacsorával lepte meg barátait.
„Alig vártam, hogy legyen egy kis időm valami rendes ételt készíteni, mert a gyakorlás és a diplomakoncertre való készülés ideje alatt csak mirelit, vagy gyorsmenükön éltem. A koncertem után összehívtam néhány barátot, és csináltam egy egyszerű, de finom zöldséges-csirkés fajitast” – számolt be Ráfi Balázs, aki kérésünkre megosztotta a receptet.
10 db kukoricás fajitas-lepény (ezt azért készen vettem)
4 db sárgarépa
1 karalábé
1-2 fej hagyma (mindegy hogy vörös vagy lila)
1 fél csirkemell
só, curry
szójaszósz, szezámolaj
olaj/kacsazsír
A zöldségeket összedarabolva egy serpenyőben (wookban) kevés olajjal összesütöm, úgy hogy még ropogós maradjon, majd a végén fűszerezem. A húst szintén összevágva külön megpirítom egy pici kacsazsíron, sózom. A két serpenyőben lévő dolgokat összekeverem, hagyom összeállni, amíg egyesével átpirítom a fajitas-lepények mindkét oldalát. Megtöltöm, összetekerem, és kész. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre