Megszüntetik a kínzó éhségérzetet, ráadásul hosszú időre eltelítenek.
Ha diétázol, pontosan tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire laktató ételeket eszel, és azok mennyire lesznek jó vagy rossz hatással a diétádra. A fő szempont az kell legyen, hogy egészségesen táplálkozol, miközben fogysz, és mégis minél laktatóbb ételeket eszel, hogy ne érezd magad folyamatosan éhesnek. A mindmegette.hu összegyűjtött 5 ételt, amik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak és bátran eheted őket:
Az almának magas a rosttartalma, ennek köszönhetően hamar eltelít, és ha kifejezetten édes, piros változatot fogyasztunk, attól a gyomorsav sem lesz több. A Pink Lady fajta a legmagasabb antioxidáns-tartalmú mind közül, de úgy általánosságban elmondható ez a piros héjúakról, mint a jonatán, a starking vagy az idared.
A krumpli közel sem olyan rossz, mint azt sokan gondolják! Az, hogy mennyire beilleszthető diétába, az elkészítési módon múlik. Legjobb, ha főzve, legfeljebb egy icipici olívaolajon pirítva, petrezselyemmel fogyasztjuk vagy sütőben sütve olaj nélkül. Egy európai tanulmány szerint a főtt krumpli az egyik leglaktatóbb étel a világon. Egy másik kutatás kiderítette, hogy a főtt burgonya hidegen még hatékonyabb, ugyanis a hideg hatására kikristályosodó keményítő ellenállóbb a gyomorsavval szemben, eközben több energiába kerül a bélrendszernek lebontani.
Rosttartalma miatt tökéletesen eltelít a zabpehely. Kijelenthetjük tehát, hogy a legjobb reggeli egy kis zabkása, némi étcsokoládéval, olajos maggal és friss gyümölccsel turbózva: tápláló, hosszan tartó teltségérzetet biztosít, és tele van vitaminnal és gyulladáscsökkentő zsírsavval.
Reggelire tojást enni a péksütemények helyett nem csak azért jobb, mert a magas proteintartalma eleve elindítja a zsírégetést a szervezetünkben, de jóval később is leszünk éhesek! Egy amerikai kutatás során kiderült ugyanis, hogy azok, akik egy bagelt ettek reggelire, 3 óra elteltével sokkal éhesebbek voltak, mint azok, akik a tojást választották, sőt az utóbbi csoportnak a kalóriaigénye is jóval kisebb volt a nap további részében.
Az olajos magvak a tökéletes kombinációi mindannak, amire a szervezetünknek szüksége van: rost, fehérje, zsír éppen a megfelelő arányban van mindegyikben, így nem csoda, hogy miközben hamar eltelítenek, hosszan tarató energiával töltenek fel. 45-50 darab pisztácia 159 kalória, míg 22 szem mandula mindössze 170 kalória. A legjobb az, ha a rostos salátáinkat turbózzuk fel a magokkal, így egyszerre biztosítjuk a megfelelő mennyiségű fehérje és zsír bevitelét.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre