Sokkal finomabb lesz a paradicsomod, ha így locsolod!





Hihetetlen, de működik ez a pofonegyszerű módszer. A végeredmény pedig magáért beszél...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.08.12.
paradicsomnövény savtartalom termés életmód

Ha rutinos paradicsomültető vagy, akkor nem kizárt, hogy az első termést már le is szüretelted. Sebaj, így legalább lesz viszonyítási alapod! Nos, mivel az átlagosnál hidegebb volt idén a tavasz, ezért a megszokottnál némileg többi dőre van szüksége növényeknek a beérésre. Így nem késtél el a szódabikarbónás öntözővíz bevetésével, amitől sokkal édesebb, finomabb lesz a paradicsomod.

Fotó: Pixabay.com

Viszlát savasság!

A paradicsomnak köztudottan magas a savtartalma, ám némi szódabikarbónával befolyásolható mindez. Mivel a szódabikarbóna igencsak lúgosítja a talajt, ha a paradicsomnövények tövére szórsz belőle, akkor bizony a paradicsom termése is kevésbé lesz savas, ergo édesebb, zamatosabb végeredményhez jutsz.

Extra íz, extra védelem

A szódabikarbóna ráadásul igazi csodaszer! A zamatosabb íz mellett védi is a növényt! A levelekre és a talajra permetezett szódabikarbónás víz megakadályozhatja a talaj felől érkező gombafertőzést, sőt a meztelencsigákat és a hangyákat is képes távol tartani!

Elképesztően egyszerű felturbózni az öntözővizet

A recept két összetevős: mindössze öt liter vízre és két evőkanál szódabikarbónára van csak szükséged. Keverd, amíg a szódabikarbóna teljesen fel nem olvad és használhatod is a felturbózott öntözővizet a paradicsomjaid meglocsolására.

/Forrás: Ripost/





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás