Ínycsiklandó paradicsomos káposztát készít olvasónk, főtt oldalassal!

Olvasónk receptjét azoknak ajánljuk, aki jó áron szeretnének jót enni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.12.
Paradicsomos káposzta oldalassal

László Márta nyugdíjas kórházpedagógus, a Kórházsuli önkéntese küldte el nekünk jól bevált receptjét, amelyet egykori kedves kolléganőjétől, Thurányiné Zsókától örökölt.

-Szeretek főzni és jóízűket enni. Ez a paradicsomos káposzta benne főtt oldalassal ilyen tápláló egytál étel, és 4 főre is kijön 2000 forint körül. A fogyasztását friss, lehetőleg pityókás / burgonyás / kenyérrel javasolom. Jó étvágyat! Nem fog maradni belőle.

László Márta ezt ajánlja, ha jót szeretnénk enni (Fotó: Vajai Ági, a szomszédasszony)

Hozzávalók

70 dkg sertésoldalas

1kg fejeskáposzta

3 nagyobb vöröshagyma

1/2 kg magyar sárga paprika

1,5 l paradicsomlé, ha lehet házi eltevésű

kevés zsír, só

Ízes és laktató egytálétel (Fotó: Vajai Ági, a szomszédasszony)

Elkészítése

  • A káposztát vékonyra szelem és gyengén besózom.
  • A hagymát karikákra vágom, a paprikáknak csak a végét

    távolítom el és hosszában félbevágom őket, a csumájuk viszont

    maradjon bennük.

     

  • Nagy mélyebb lábosban zsírt forrósítok és az oldalas darabok mindkét oldalát fehéredésig pirítom / kb. 15 perc /.
  • Csak ezután sózom meg kicsit.

  • Rászórom a szeletelt hagymát, beborítom a paprikákkal és végül
  • a káposztával, majd ráöntöm a paradicsomlét.

    Lassú tűzön, keverés nélkül kb. 2 órát hagyom csendesen főni.

    Ezalatt összeérnek az ízek, belefő a hús szaftja.

     

     

     









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás