Olvasónk receptjét azoknak ajánljuk, aki jó áron szeretnének jót enni.
László Márta nyugdíjas kórházpedagógus, a Kórházsuli önkéntese küldte el nekünk jól bevált receptjét, amelyet egykori kedves kolléganőjétől, Thurányiné Zsókától örökölt.
-Szeretek főzni és jóízűket enni. Ez a paradicsomos káposzta benne főtt oldalassal ilyen tápláló egytál étel, és 4 főre is kijön 2000 forint körül. A fogyasztását friss, lehetőleg pityókás / burgonyás / kenyérrel javasolom. Jó étvágyat! Nem fog maradni belőle.
70 dkg sertésoldalas
1kg fejeskáposzta
3 nagyobb vöröshagyma
1/2 kg magyar sárga paprika
1,5 l paradicsomlé, ha lehet házi eltevésű
kevés zsír, só
A hagymát karikákra vágom, a paprikáknak csak a végét
távolítom el és hosszában félbevágom őket, a csumájuk viszont
maradjon bennük.
Csak ezután sózom meg kicsit.
a káposztával, majd ráöntöm a paradicsomlét.
Lassú tűzön, keverés nélkül kb. 2 órát hagyom csendesen főni.
Ezalatt összeérnek az ízek, belefő a hús szaftja.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre