Mi van, ha 100% dinnyéből készül a kétféle dinnyefagyi?
Egy Balatonon kóstolt sárgadinnyefagylalt adta az ötletet a dinnyefagyihoz. Olyan ízletes volt, hogy elsőre azt gondoltam, ez akkor sem lehetne finomabb, ha igazi dinnyéből lenne. Vagy mégis? Muszáj volt ezt is kipróbálni. Maradjunk annyiban, hogy egyik jobb, mint a másik. Miért kéne választani? Is-is! Különben is, a 100%-ban gyümölcs „dinnyefagyiba” is beszúrhatunk egy jégkrémet.
Hozzávaló
1 minigörögdinnye (magszegény)
1 kis sárgadinnye
2 étcsokis jégkrém, 2 fehér csokis (választható)
1 korty rum vagy pálinka (választható)
Elkészítés
A kétféle dinnyét kettévágom. Fagyiskanállal vagy sima evőkanállal kigombócolom a belsejét a két fél görögnek és a két fél sárgának. A görög gombócokat és a sárgadinnye gömböket is külön tálba teszem.
Majd a négy felet megtöltöm a dinnyegombócokkal vagy úgy, hogy a sárgáéba a görögöt teszem, vagy úgy (ha a sárgadinnyekehely nem annyira stabil) csak a két görög felet töltöm meg vegyesen a kétféle dinnyegombóccal.
Ha jólesik, mehet rá egy korty rum vagy szúrhatunk a gombócok közé egy pálcikás jégkrémet, hogy igazi fagyit is együnk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre