Dinnyefagyi – Mindenmentes, 100% gyümölcsből, hozzáadott cukor nélkül!

Mi van, ha 100% dinnyéből készül a kétféle dinnyefagyi?



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.08.30.
Módosítva: 2023.08.31.
görögdinnye gombóc fagylalt életmód

Egy Balatonon kóstolt sárgadinnyefagylalt adta az ötletet a dinnyefagyihoz. Olyan ízletes volt, hogy elsőre azt gondoltam, ez akkor sem lehetne finomabb, ha igazi dinnyéből lenne. Vagy mégis? Muszáj volt ezt is kipróbálni. Maradjunk annyiban, hogy egyik jobb, mint a másik. Miért kéne választani? Is-is! Különben is, a 100%-ban gyümölcs „dinnyefagyiba” is beszúrhatunk egy jégkrémet.

Dinnyefagyi étcsokis jégkrémmel! Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

1 minigörögdinnye (magszegény)

1 kis sárgadinnye

2 étcsokis jégkrém, 2 fehér csokis (választható)

1 korty rum vagy pálinka (választható)

 

Elkészítés

A kétféle dinnyét kettévágom. Fagyiskanállal vagy sima evőkanállal kigombócolom a belsejét a két fél görögnek és a két fél sárgának. A görög gombócokat és a sárgadinnye gömböket is külön tálba teszem. 

Sárgadinnyegombóc, görögdinnyegombóc Fotó: Fodor Erika

Majd a négy felet megtöltöm a dinnyegombócokkal vagy úgy, hogy a sárgáéba a görögöt teszem, vagy úgy (ha a sárgadinnyekehely nem annyira stabil) csak a két görög felet töltöm meg vegyesen a kétféle dinnyegombóccal. 

Sárga és görög gombócok fehér jégkrémmel Fotó: Fodor Erika

Ha jólesik, mehet rá egy korty rum vagy szúrhatunk a gombócok közé egy pálcikás jégkrémet, hogy igazi fagyit is együnk.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás