Egész nap az irodában ülsz? Ezt tedd meg titokban az egészségedért!

Ha sok időt töltesz ülve, minimális mozgással, azzal nem teszel jót az egészségednek. Van néhány könnyű gyakorlat, ami még ilyenkor is segíthet!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.21.
egészség testmozgás gyakorlat életmód munkahely

Egy irodai környezetben például hajlamosak lehetünk annyira a feladatokra összpontosítani, hogy szinte mozdulatlanok maradunk a nap folyamán. Ez a kötött életmód egészségügyi kockázatokat jelent, ezért azt ajánljuk, hogy iktasd be az alábbi gyakorlatokat a mindennapjaidba!

Nem kell aggódnod amiatt, hogy nagy feltűnést keltesz, sok gyakorlat ülve is elvégezhető. Végezz nyújtó gyakorlatokat, kulcsold össze a kezeid, majd emeld a fejed fölé és törekedj felfelé annyira, amennyire csak bírsz – persze egyenes háttal. Ezután engedd lejjebb a karjaidat és döntsd a törzsed hol jobbra, hol pedig balra. A sok összepontosítás mellett nehéz ügyelni a helyes testtartásra. Jól fog esni, ha néhányszor felhúzod a válladat, ahogy az is, ha a hátad mögé helyezed a karjaid és egymás után megnyújtod őket. A gyakorlat zárásaként rázd le a kezeid. 

Az is segíthet, ha keresztbe tett lábakkal ülsz, majd egyenes testtartással először az egyik irányba fordulsz a törzseddel és a fejeddel egyaránt, majd a másikba. A lassú fejkörzésekről se feledkezz meg, érezni fogod, ahogy a stressz elhagyja a testedet. Vegyél egy mély lélegzetet, tartsd bent egy kicsit, majd lassan fújd ki, csak ezután láss ismét munkához.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás