Nélkülözhetetlen eleme a hétvégének.
Mi, magyarok szeretjük a finom süteményeket. Híresek is vagyunk arról, hogy igazán remek édességeket készítünk, a háztartások egyik kedvence pedig tagadhatatlanul a piskóta. Ez egy igazi hagyományos sütemény, amellyel nem lehet mellé lőni. Várjunk akárkit is vendégségbe, a meggyes piskóta biztosan el fog fogyni. Nagymamáink azonban még birtokában voltak annak a receptnek, amitől igazán tökéletes lehet a piskóta. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el tökéletesre!
Az örök kérdés: kell-e sütőpor, vagy sem? Erről a hozzávalóról parázs viták zajlanak már hosszú ideje. A cukrászok álláspontja az, hogy amennyiben azt szeretnénk, hogy kellőképpen magas és szellős legyen a sütemény, akkor tegyünk bele egy kis sütőport, ezzel szemben a legtöbb háziasszony tiltakozik ez ellen – írja a Mindmegette.hu. Mi most egy olyan receptet mutatunk, amelyet még a nagymamáink használtak, ebben pedig nem szerepel sütőpor.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre