Ezek a segédeszközök minden konyhában megtalálhatóak.
A főtt tojás megpucolása szinte mindig gyerekjátéknak tűnik – amíg bele nem törik a bicskánk. Hiába az óvatos vagy éppen határozott mozdulatok, ha a héjjal együtt a tojás is megreped, szétesik. Szerencsére létezik pár igazán hatékony módszer arra, hogyan távolítható el kifejezetten könnyen a tojásról a héja.
Az egyik módszerhez mindössze egy kiskanál kell csak, amivel a 7 percig főzött, némiképp kihűlt, de még meleg tojást minden oldalról megütögetjük, hogy végig megrepedezzen a tojás héja, majd a kanállal óvatosan a héj és a tojás közé nyúlunk és finom mozdulatokkal lefejtjük a kalciumos réteget az ehető belbecsről.
A másik módszerhez egy pohárra lesz szükség. Tegyük bele a frissen főtt tojást, a tenyerünkkel fedjük be a pohár száját, és alaposan rázzuk meg. A rázkódástól körbereped a tojás héja, és könnyedén leszedhetjük azt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre