Ezt a töltött tojást bárki élvezheti: így készítheted el a világ legegyszerűbb és mesefinom hidegételét





A kánikula idejére egy tápláló, de nem kalóriadús, könnyen és előre elkészíthető ételt ajánlunk, amit munka után csak ki kell kapni a hűtőből, és máris ehetünk. Ezt a töltött tojást, mivel nem tartárral készül, a gluténmentesen és tejmentesen táplálkozók is élvezhetik, a cukorbetegekről nem is beszélve.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.04.
CM Töltött tojás GM TM

 

Töltött tojás tej-, cukor- és gluténmentes! (Szerző felvétele)

Hozzávaló

10 tojás

1-1,5 deci olívaolaj

0,5 dl tökmagolaj

só, zöldfűszer ízlés szerint

Csak tojás, olíva- és tökmagolaj! (Szerző felvétele)

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk, lemossuk. Egyesével (hosszában) félbevágjuk, a sárgáját kikotorjuk és egy külön keverőtálba tesszük, a fél tojásokat pedig egy nagy tálra egymás mellé rakjuk. A sárgáját kézi habverővel egyenletesen krémmé keverjük az olíva- és a tökmagolajjal. Fűszerezzük. Nyomózsákkal vagy simán kiskanállal visszatöltjük a fél tojásokat. Bazsalikomlevéllel vagy szárított, illetve friss paradicsomdarabkákkal díszítjük.

Nyomózsákkal is formázhatjuk a tölteléket (Szerző felvétele)

Tuti tipp

Villával visszatöltve, tökmagolajtóban (Szerző felvétele)

Az olívaolajjal kikevert tojáskrémbe – ízlés szerint - tonhalkonzervet vagy darált főtt sonkát is tehetünk, így hús is kerül a hidegtálasba.

+1Tipp

Egy kis baconos csirkemáj- és csirkemellfalatka jól jön hozzá

Ha hiányzik a komolyabb húsmennyiség a tojás mellől, akkor előre elkészített hidegsülttel ajánljuk, például baconba göngyölt csirkemell- és csirkemájfalatokkal fejedelmi hidegvacsora.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás