Húsvét után sem kell kidobnunk az ünnepről megmaradt ételt.
A húsvéti asztalról nem hiányozhatott a tojás. Ha maradt, akkor se essünk kétségbe, ez a recept a nap bármely időszakában sikeres lehet, reggelire, ebédre, uzsonnára, vagy akár könnyű vacsorára is.
Színes töltött tojások salátával
Hozzávalók (4 személyre):
12 db tojás
3 adag töltelék
só
saláta és csírák a tálaláshoz
Öntsünk hideg vizet egy akkora lábasba, amibe majd beleférnek a tojások, szórjunk bele 6 evőkanál sót. Óvatosan tegyük bele a tojásokat. Rakjuk fel a tűzhelyre, kezdjük el főzni, a forrástól számítva hat percig. Rakjuk át hideg vízbe, majd ha teljesen kihűlt, hámozzuk meg, és vágjuk hosszában félbe. A sárgájákat óvatosan kaparjuk ki, tegyük át egy keverőtálba, és készítsük el a töltelékeket.
Tormás töltelék: Törjük össze a tojások sárgáját, majd keverjük el egy púpos evőkanál majonézzel, egy kávéskanál tormával és egy csipet őrölt fehér borssal.
Sonkakrémes töltelék: A tojások sárgáját tegyük aprítógépbe, adjunk hozzá 3-4 szelet felkockázott prágai sonkát, egy kis csokor durvára vágott petrezselyem zöldjét, egy evőkanál majonézt és egy teáskanál sajtkrémet.
Céklás humuszos töltelék: Tegyük a tojások sárgáját egy aprítógépbe, egy kicsi főtt céklával, egy marék főtt csicseriborsóval (konzerv), egy-két evőkanál tahiniszósszal. Csavarjunk rá egy kis citromlevet, ízesítsük sóval, egy csipet őrölt római köménnyel, és egy-két perc alatt keverjük krémesre.
Salátával béleljünk ki egy tálat. A krémeket töltsük habzsákba. A félbe vágott tojásokat töltsük meg a kiválasztott krémekkel, és helyezzük el a salátaágyon.
Elkészítési idő: 1 óra
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre