RETRO RÁDIÓ

Hogy csinálj kedvet a gyerekeknek a mozgáshoz?





Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor először találkozik a rendszeres testmozgás valamilyen formájával. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.18.
edzés

Ez történhet az általános iskola kezdetekor, óvodában, vagy akár még korábban is. Mivel az iskolai testnevelés a legtöbbeknek ahelyett, hogy meghozná, inkább elveszi a kedvét, más módszerekhez kell folyamodnod, hogy gyermeked a negatív élmények helyett örömét lelje a sportolásban.

Mutass példát!

Ha a gyerek azt látja, hogy folyamatosan kerülöd az edzésnek még a gondolatát is, naná, hogy nem akar majd elmenni a suli utáni különórájára. Ahogy mindenben, ebben is érdemes jó példát mutatni és elkezdeni mozogni. Nem gond, ha nem lépsz be azonnal a helyi válogatottba, de azért heti néhány alkalommal kiterítheted a nappaliban a jógaszőnyeget vagy elmehetsz egy kicsit kocogni. Meglásd, a gyerek is szívesebben követi a jó mintát és a tested is meghálálja!

Mutass példát! (Kép forrása: canva)

Kinek a pap, kinek a papné

Sok szülő elfelejti, hogy mi, emberek mennyire nem vagyunk egyformák. Hogy te ne kövesd el ezt a hibát, hagyd, hogy gyermeked olyan mozgásformában találja meg az örömöt, ami az ő testéhez és képességeihez passzol. Attól, hogy te gyerekként kiváló atléta voltál, még nem jelenti azt, hogy csemetéd is bírja és élvezi ugyanazt a fajta terhelést. Vidd el több különböző sportág edzésére - csapatsportok, versenysportok, küzdősportok, gyógytorna, gyerekjóga stb. - 1-1 próba alkalomra, hogy ki tudja próbálni és el tudja dönteni, miben szeretne kiteljesedni.

Menő lábbeli = király edzés!

Ha már te is jó példával jársz el és az ideális mozgásformát is megtaláltátok, még mindig könnyen előfordulhat, hogy időről időre eszébe kell juttatni, hogy miért is éri meg elmenni az edzésre. Az egyik szuper motivációs eszköz a menő felszerelés. Persze egy jó gyerek sportcipő nem csak abban jeleskedik, hogy trendin néz ki, hanem kiválóan tartja a bokát és a lábfejet, emellett kényelmes viselet hosszú távon is. Mivel ilyen fiatal korban a növésben lévő test még sokkal érzékenyebb és képlékenyebb, mindenképp érdemes kiváló minőségű gyerekcipő megvásárlása mellett dönteni. Szerencsére a legjobb webáruházak óriási kínálatból válogathattok, így biztosan hamar megtaláljátok az igazit.

Akár egy vagány tornacipő, akár az ideális edzés felkutatása vagy éppen a példamutatás, mindenképpen fontos, hogy büntetés vagy erőltetés nélkül, pozitív motiválással érd el, hogy gyermeked szívesen mozogjon. Hidd el, felnőtt korában, amikor majd belülről jön neki a mozgás szeretete, nagyon hálás lesz érte. (X)

Menő lábbeli = király edzés! (Kép forrása: canva)

 





Ezeket olvastad már?
Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás