RETRO RÁDIÓ

A britek egy része már három éve nem szexelt – most kiderül, miért!





Egy kutatás szerint az angol felnőttek egy része az elmúlt három évben egyáltalán nem bújt ágyba, sőt nem is csókolózott senkivel



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.10.
stressz szex

A LELO felmérése szerint számos oka van, hogy az emberek lemondanak az intimitásról, vagy épp kifejezetten tartózkodnak tőle. A 18–24 éves fiatalokat leginkább a szorongás tartja vissza az intim kapcsolatoktól. A korosztályukban a válaszadók 42.5%-a állította, hogy a szex szenvedést jelent számukra, míg a 65 évnél idősebbeknél ez az arány csupán 12%-os.

Az eredmények szerint a járvány is kifejezetten rosszat tett az intimitásnak, azonban a szex hiányát más tényezők is befolyásolják. A kutatók tíz olyan okot jelöltek meg, ami kifejezetten rombolóan hat az egészséges szexuális életre - írja a Metro.

Fotó: Shutterstock

A top 10 szexgyilkos

Fáradtság

A megkérdezettek közel 36% -a szerint a fáradtság nemi életük fő akadálya. Ez az arány azért is ilyen magas, mivel az elmúlt évben a munka és az otthoni élet határai egyre inkább elmosódtak, és ennek hatására az emberek egyre fáradtabbnak és kiégettebbnek érzik magukat.

Mentális egészség

A válaszadók 33.6 % -a állította, hogy mentális állapotuk gátolja őket a szexben.

Stressz

A felmérésben részt vevő britek 57%- állította, hogy a stressz miatt nem volt kedve a szexhez.

Negatív testkép

A LELO által megkérdezettek 25% -a szerint a testkép és az önbizalom hiánya hat negatívan a szexuális életükre. Ez főképp a fiatal felnőttekre jellemző. A 35 évesnél fiatalabbak egyharmadát akadályozzák a szexben a fenti problémák.

Alacsony libidó

Az alacsony libidó nyilvánvalóan csökkent szexuális érdeklődéssel jár, azonban a válaszadók 19,4% -a a jelenséget kifejezetten aggasztónak tartja.

Öregedés

Az emberek 18,3% -a szerint az öregedés negatívan befolyásolja a szexuális életet. Az életkor előrehaladtával a férfiaknál csökken a tesztoszteronszint, míg a nőknél a menopauza idején borul fel a hormonháztartás, így az idősebb nők és férfiak esetében igen gyakran csökken a szexuális étvágy, ráadásul a menopauza a nőket pszichésen is komolyan megviseli.

Fotó: Shutterstock

Munka

A válaszadók 16,1% -a mondta azt, hogy a munka és a modern technológia az életük szinte minden szegmensébe beszivárog, amik miatt egyszerűen képtelen lelazulni, agyban kikapcsolni.

Gyógyszer

12,6% állította, hogy az általuk szedett gyógyszerek befolyásolták a szexhez való viszonyukat. A legtöbben a depresszió ellen széles körben alkalmazott SSRI típusú készítményeket okolták nemi vágyuk csökkenéséért.

Gyerekek

11% vallotta azt, hogy a gyermekeik negatívan befolyásolják szexuális életüket. A járvány ehhez az érzéshez pedig különös hozzájárul a koronavírus-járvány miatt miatt különösen nagy teher hárul a szülőkre, akiknek nemigen marad ideje meghitt pillanatokra.

Lámpaláz

A megkérdezettek 9,4% -a aggódik amiatt, hogy hogyan teljesítenek az ágyban, ez pedig akaratlanul is szexuális problémákhoz vezet.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás