RETRO RÁDIÓ

A hely, ahol egy balerina tartja a fitnesz edzést





Vajon milyen érzés egy légies balerinával együtt edzeni, aki számos csodálatos karaktert táncolt már el a Magyar Állami Operaház színpadán?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
edzés

A MOM Sportközpontban bárki kipróbálhatja Juratsek Julianna a Magyar Állami Operaház szólistájának „saját fejlesztését” a BodyBallet&Fitness-t, amit a mesternő személyre szabott, gondos odafigyelése kísér – na meg a csapatra jellemző jókedv és a támogató összetartás.

Egy kicsit tánc, egy kicsit fitnesz, aminek a célja a szép tartás, jó erőnlét, és az alakformálás – foglalta össze a mozgás lényegét Juratsek Julianna balettművész, aki – ahogy ő mondja - „nyugdíjas balerinaként” tart kőkemény edzéseket a MOM Sportközpontban.

A mesternő: Juratsek Julianna címzetes magántáncos (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A balerinák tökéletes alakjának a titka

- Húsz évvel ezelőtt, aktív táncosként találtam ki ezt a karbantartó erőnléti edzésformát, hogy szinten tartsam magam és az előadásokon jól tudjak teljesíteni. Minden nap másfél órát edzettem pluszban, a kollégáim amolyan csodabogárként tekintettek rám, aki már reggel 7-kor bent van a balett teremben – mesélte a táncosnő. Egy idő után azonban az idősebb táncosok, vagy éppen a babázásból a színpadra visszatérő kolléganők is bejártak Julcsi edzéseire, hogy karbantartsa őket. - A balett érzékeny műfaj, nem csupán test, de a lélek számára is – vallja a balerina, akihez ma már rengeteg mozogni vágyó civil nő (és férfi) jár BodyBallet&Fitness-re.

Edzés közben személyesen odafigyel mindenkire, segít a helyes tartásban (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Kemény edzés, támogató légkör

- Kialakult egy összetartó csapat, amihez bármikor lehet csatlakozni. Edzés közben személyesen odafigyelek mindenkire, segítek a helyes tartásban és abban, hogy hatékony legyen az alakformálás, de ne sérüljön meg senki. Nagyon támogató a légkör és én sem árulok zsákbamacskát: el szoktam mondani, hogy minden kezdet nehéz, éppen ezért nem szabad feladni, ha az első órákon nem megy minden táncos lépés azonnal. Viccesen megmutatom a vészkijáratot is, de természetesen ez inkább egy kezdeti drukkot feloldó mondat, hiszen az óráim egyben önbizalom tréningek is. Fontosnak tartom, hogy a nők merjék kimutatni a nőiességüket. Merjenek gátlások nélkül mozogni!

Az edzésen úgy mozognak együtt, mint egy tánckar (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A melltartó kötelező!

Az órákon Tina Turner, Queen, Donna Summer vagy éppen Bruno Mars szól, és valóban úgy működnek együtt, mint egy profi tánckar. Az edzésekre kényelmes edzőruhába kell érkezni, és a lányoknak a melltartó kötelező! Ez is egy olyan apró praktika, amit a profi balettmestertől érdemes eltanulni, hiszen ahogy mondja: a gravitáció mozgás közben támad a legjobban. Az edzőcipőt aztán a rutinosabbak egy idő után lecserélik egy speciális tánccipőre.

Tökéletes az összhang (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Ahol tényleg mindenki számít

Ide egyébként gyerekkel és kutyával is lehet érkezni. - Itt nekem tényleg mindenki számít! A karantén ideje alatt élő online edzéseket tartottam ingyen, és bárkivel, bármikor szívesen leülök beszélgetni is. Hiszen a lélek a mozgás alapja. Mindig van valami, a csapatot összekovácsoló közös cél is. Most például a lányok kitalálták, hogy karácsonyra meg kell lennie a spárgának!





Ezeket olvastad már?
Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás