Mindenki számára elérhető áron térnek vissza hamarosan a fővárosi utcákra a Mol Bubik. Bár a közbringarendszer végső tesztjei még tartanak, azonban a bringa használati díjáról már most többet megtudhatunk. A rendszeres használóknak sokkal jobban megéri a bérlet, ami egy hónapra 500, egy évre 5000 forintba kerül. Továbbra is lehetőség lesz a percalapú számlázás, ám az első fél óra továbbra is ingyenes. Ha valaki több mint 30 percig veszi igénybe a szolgáltatást, akkor a harmincadik perc után 20 forintot kell fizetnie percenként. Ez a megoldás sokkal jobb a korábbinál, hiszen régebben a díjköteles 30 perces időszakért 500 forintot kellett fizetni, ami 3 óra után 1000 forint per fél órára emelkedett.

Havi 500 vagy évi 5000 forintért használhatjuk (Fotó: BKK)

Egyszeri használatra is megéri!

Akik csak ki szeretnék próbálni vagy turistaként közlekednek a fővárosban, azoknak is megfizethető a szolgáltatás. Az alkalmi felhasználóknak csupán egy egyszeri, 100 forintos bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetniük a legelső használatkor, amely az első utazásnál felhasználható.

Egy bringa, egy regisztráció

Csökken a visszaélés lehetősége is, mivel korábban egy regisztrációval további biciklit is fel lehetett venni a gyűjtőállomásokon, amivel többen visszaéltek. Az új rendszernek köszönhetően több kerékpár esetén már nem érvényes a bérletkedvezmény, így ezáltal érdemes lesz minden biciklihez külön regisztrálni.