Az elmúlt napokban számos budapesti kerületben számoltak be a gazdik kedvenceik elleni „merényletekről”. Az I. kerületi Vérmezőn két napja valaki arra lett figyelmes, hogy szögekkel és tűkkel teli kolbászdarabok hevernek szanaszét a földön. Ezek – ha az állat lenyeli – rendkívül komoly sérüléseket okozhatnak. A Facebook-csoportokban a felháborodás óriási, mivel a hatalmas park a kutyások közkedvelt helye.

A IV. kerületben is hasonló a helyzet. Az újpesti Szent László téri kutyafuttató területén törött üvegcserepeket szórtak szét, ami súlyosan megsebesítette az egyik állat mancsát. A kerületi Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat bejegyzése szerint nem ez az első eset, szerintük szándékosan hagyták ott az állatoknak nagy kínokat okozó cserepeket.

Nagy méretű szilánkokat szedtek össze az újpesti kutyafuttató területén – Fotó: Facebook

Felhívták a figyelmet, hogy fokozottan figyeljenek a gazdik ezeken a területeken. A szögeket, tűket tartalmazó ételdarabok roncsolhatják a kutya nyelőcsövét és gyomrát, ami akár az elpusztulásához is vezethet. Ha észrevesszük, azonnal állatorvoshoz kell fordulni, ahol feltehetően műtétre lesz szükség.