Hazánkat délutánra egy újabb hidegfront érte el, ami miatt riasztást adtak ki szinte az egész országra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat számos megyére adott ki figyelmeztetést a várható záporok, zivatarok miatt. Az előrejelzések szerint felhőszakadás, viharos széllökés, valamint nagyobb méretű jég is kísérheti a zivatarokat.

Szerda délutántól a Dunántúlon főként a délnyugati tájakon, illetve az Alföldön, Észak-Magyarországon elszórtan várható a záporok mellett zivatar is. Intenzívebb zivatarok legjobb eséllyel főként késő délután délnyugaton, kora estétől inkább a Dél-Alföldön valószínűek. Ezekben néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék), jégeső, viharos széllökés (60-80 km/h) is valószínű.

Megérkezett a zivatar Budapestre is (Fotó: Nagy Zoltán)

Az esti óráktól a Dunántúl nagyobb részén már stabilizálódik a légkör, a Dunától keletre azonban dél-délkelet felől észak-északnyugat felé fejlődve több helyen is várható zivatarok előfordulása, melyekben lokálisan intenzív csapadék, 60 km/h-t meghaladó szél valószínű. A hajnali órákra az eső, zápor mellett legjobb eséllyel az északi, északkeleti országrészre korlátozódhatnak a zivataros csapadékgócok.