RETRO RÁDIÓ

Budapest működtetésére nincs, de milliós jutalmakra van pénz a Városházán





Míg Budapest csúszik le a lejtőn az állítólagos pénztelenség miatt, addig Karácsony Gergely megint milliós jutalmakat osztott szét emberei között.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.10.
milliós pénzosztás

Több mint 5 millió forint prémiumot kapott Mártha Imre, a budapesti közműcégek vezére és Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tavaly. A Fidesz szerint utóbbival akarják Karácsonyék a Városháza-botrányt elvitetni. A hallgatásnak pedig ára lehet.

A fővárosi Fidesz Facebook-oldalán adott hangot felháborodásának: „Úgy néz ki, a főváros még sincs „kivéreztetve”, ha a haveroknak ekkora pénzeket lehet osztani.” A fővárosi cégvezetők milliós szakítása szerintük azért különösen felháborító, mert közben a főváros botránytól hangos, közlekedési dugók, kosz és szemét van mindenfelé – írják. Karácsony azt ígérte, Budapest mindenkié lesz. A valóság viszont az, hogy Budapest és vagyona valójában a szűk, baloldali kiváltságosoké.”

Mártha Imre is kapott jutalmat Karácsony Gergelytől

Városháza-botrány: kétes ingatlaneladásoktól hangos a Városháza

Miközben jutalmakat osztogatnak, kiderült, hogy „Budapest vezetése eladná a Városházát”. Az Index információját követően, Anonymous felvételeiből az derült ki, hogy Gransperger Gyula baloldali üzletember, illetve Bajnai Gordonhoz vezető szálak több ingatlant is megpróbáltak illegálisan értékesíteni. Gansperger Berki Zsoltról beszélt, akinek nagy hatása van az önkormányzati ingatlanok eladására. Elhangzik Barts Balázs neve is, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója. Karácsony Gergely először mindent tagadott, de egy hét múlva részletesen mindent beismert.

A Városháza eladása kapcsán felmerült többször is Barts Balázs neve Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Ami a milliárdos Mártha Imrének zsebpénz, Budapestnek fájó

Több, mint 5 millió forint jutalmat kapott a milliárdos Mártha Imre is, aki a Budapest Holding vezéreként azzal dicsekedett közösségi oldalán, hogy home office idején, egy lenge öltözetű nővel vitorlázgat, vagy éppen vagyonát firtató háza medencéjének partjáról jelentkezett be. Mártháról nemcsak az derült ki, hogy többmilliós órái és méregdrága jachtja van, és a volt Prisztás-villában él, Bentley-vel jár, óceánparti szigete van, amelyen úgy tudni, egy reneszánsz villa is épül…, hanem az is, hogy Floridában van egy luxus-garzonja és a Metropolhoz eljuttatott dokumentumok alapján, a vagyona 50-60 milliárd forint lehet.

Igazi luxuséletet él Mártha Imre

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek milliárdos vezetője vagyonával villog, a városvezetés a lakókon és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukákat és a BKK-automatákat, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük azt a háromgyermekes édesanyát is, akit – mint lapunkban beszámoltunk róla – Mártha Imréék még meg is aláztak…





Ezeket olvastad már?
„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

Már egy hete hiába keresik a 11 éves pápai kisfiút, látta valaki Krisztiánt?

Már egy hete hiába keresik a 11 éves pápai kisfiút, látta valaki Krisztiánt?

A hajléktalanprobléma megoldását sürgeti Sára Botond, aki szerint ez sokaknak „fájni fog”

A hajléktalanprobléma megoldását sürgeti Sára Botond, aki szerint ez sokaknak „fájni fog”

„Húszéves koromig nem volt farmerem, mert nem engedhettem meg magamnak” – csaknem fél évszázados a magyar farmer

„Húszéves koromig nem volt farmerem, mert nem engedhettem meg magamnak” – csaknem fél évszázados a magyar farmer

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás