RETRO RÁDIÓ

Elöntötte a szemét Budapestet – vajon megérte leszerelni 3000 kukát? Videó!





Elképesztő látvány, ahogy Budapestet elönti a szemét: kicsordulnak a kukákból, körülöttük hatalmas kupacokban áll. Egyre nyilvánvalóbb, hogy óriási hiba volt a baloldali városvezetéstől, hogy leszereltek 3000 kukát csak azért, hogy demonstrálják a kormánnyal való öncélú háborúskodásukat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.05.
szemetes város

Sorozatosan jelzik lapunknak olvasóink, hogy kevés a kuka a városban, amit elönt a szemét. Annyira súlyos a helyzet, hogy – ha már Karácsony Gergely és Budapest vezetése nem tesz semmit – sok kerület már saját kézbe vette az ügyet, és maguk raknak ki kukákat. Nemrég a városvezetés nemhogy javított, hanem rontott a helyzeten: „spórolásra” hivatkozva leszereltek 3000 kukát. Azóta burkoltan, de ők is beismerték, hogy értelmetlen volt a lépés, ami valódi megtakarításokat nem hozott, hanem csak „szimbóluma” volt a kormánnyal való hadakozásuknak.

Városliget. Fotó: Metropol/NZ
Könyves Kálmán körút. Fotó: Metropol/MK
Kőbányai út. Fotó: Metropol/MK
Blaha Lujza tér. Fotó: Metropol/CsF
Városliget. Fotó: Metropol/NZ
Könyves kálmán körút Fotó: Metropol/MK

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője ezt egy szimbolikus döntésnek titulálta, ami valódi költségvetési hasznot nem hoz. Valóban szimbólum a dolog: a fővárosi vezetés tehetetlenségének szimbóluma, ami szerint a „médiapolitizálás”, a politikai háborúskodás fontosabb, mint a budapestieket érintő leghétköznapibb ügyek, mint a közlekedési dugó vagy a szemét a városban…

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője beismerte a sikertelenséget Fotó: Havran Zoltán /Magyar Nemzet

ByeAlex, a zenész: „Mi a lóf..ért nincsenek szemetesek Madárhegyen?”

Nagy visszhangot váltott ki a Facebookon, hogy az ismert zenész, ByeAlex is kiakadt azon, hogy nem talált szemetest a környéken. „Egész Budapesten probléma ez”, „Felháborító!” – ehhez hasonló kommentek áradata öntötte el a zenész oldalát.

ByeAlexnek is elege lett a szemetes Budapestből Fotó: Facebook

Gulyás Gergely a Metropolnak: „Budapest tisztább legyen, ne koszosabb – ez lenne a városvezetés feladata”

A múlt heti Kormányinfón pont a kukák leszereléséről tettük fel egyik kérdésünket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Gulyás a Metropolnak: „Mi úgy gondoljuk, hogy a fővárosi városvezetésnek nem az kellene legyen a feladata, hogy Budapest piszkosabb legyen” Fotó: koronavirus.gov.hu

Metropol: Mi a véleménye Horváth Csaba kijelentéséről, amelyben bevallotta: a 3000 fővárosi köztéri szemetest nem spórolásból szerelték le, hanem csak egy szimbolikus lépés volt?

Gulyás Gergely: Mi úgy gondoljuk, hogy a fővárosi városvezetésnek nem az kellene, hogy legyen a feladata, hogy Budapest piszkosabb legyen, hanem hogy tisztább. Elég könnyű belátni, hogy ha érdemi költségvetési megtakarítás nélkül, és ezt felmérve leszereltetnek 3000 kukát, akkor ettől a főváros piszkosabb lesz. Viszonylag egyszerű összefüggések, nincs okunk azt feltételezni, hogy ezeket a baloldal ne értené. Nem tudjuk, miért így tesznek.

A budapestiek háborognak, hogy kevés a kuka

Megkérdeztük az utca emberét, mit szól hozzá, hogy kevesebb a kuka a városban, és egyöntetű volt a véleményük: rossz döntésnek tartják. „Szomorú, hogy pont ezen spórolnak”, „most mindenhol szemetet látok”, „koszos istálló lesz így a város” – és így tovább, mondták lapunknak. Mindenki egyetért, hogy a városvezetés dolga az lenne, hogy tisztán tartsa a várost…

Az erről készült videónk:

Megszorításokkal, a BKV leállításával fenyegetőzik a baloldal

Horváth Csaba fővárosi MSZP-frakcióvezető – aki a főváros költségvetési hiányáért kizárólag a kormányt okolja – állítja, hogy komoly megszorítások jöhetnek Budapesten. Mint mondja, ezeknek olyan drasztikus következményei lehetnek, amiket már az utca embere is megérez – pedig már a „szimbolikus” döntéseiket, mint 3000 kuka leszerelését, is a bőrünkön érezzük… Tavaly novemberben a Karácsony Gergely-féle vezetés azzal zsarolta a kormányt, hogy ha nem kap pénzt, leállítja a budapesti tömegközlekedést, Horváth Csaba ezt most újra belengette.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás