„Elismerem, hogy ezt megszüntette” – Gulyás Gergely reagált Karácsony ötletére





A Metropol is kint járt a Kormányinfón, hogy feltegye azokat a kérdéseket, amik az olvasóinkat is foglalkoztatták az elmúlt hetekben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.28.
kérdések - válaszok

Metropol: Mi a véleménye arról, hogy Karácsony Gergelyék tulajdonképpen mindent a kormányváltásra tettek föl, és csak fél évre készítettek költségvetést?

Gulyás Gergely: Az, hogy egy város, aminek a vezetését 5 évre választották meg, fél évre fogadjon el költségvetést, azt remélve, hogy majd a kormányváltásnál második félévit is el tudja fogadni, az egy sajátos felfogása a demokráciának. Nem állítanám, hogy antidemokratikus, de felettébb sajátos… Jót fog tenni a fővárosnak, ha a megválasztott vezetői a város irányítására koncentrálják az energiájukat, miután az elmúlt egy évben a meglévő energiájukat a kormány megbuktatására, a miniszterelnöki szék megszerzésére és politikai pozíciók elnyerésére koncentrálták. Ez meg is látszik a fővároson, sajnos… Látjuk a köztisztasági helyeztet: lényegesen több a szemét. Azt is látjuk, hogy sikerült olyan dugókat előállítani, hogy az autósüldözés új értelmet nyert Budapesten, mert közlekedni már nem lehet, de autósnak lenni szinte már bűn. Azt is látjuk, hogy sokkal több a hajléktalan az utcákon, mint korábban, Tarlós István idején volt. Ezekkel a problémákkal kellene foglalkozni, és legalább működtetni a várost.

Gulyás Gergely szerint több a szemét Budapesten, mióta Karácsony Gergely vezeti a várost /Fotó: koronavirus.gov.hu

M: Mi a véleménye Horváth Csaba kijelentéséről, miszerint bevallotta, a 3000 fővárosi köztéri szemetest nem spórolásból szerelték le, hanem csak egy szimbolikus lépés volt?

Gulyás Gergely: Mi úgy gondoljuk, hogy a fővárosi városvezetésnek nem az kellene, hogy legyen a feladata, hogy Budapest piszkosabb legyen, hanem hogy tisztább. Elég könnyű belátni, hogy ha érdemi költségvetési megtakarítás nélkül, és ezt felmérve leszereltetnek 3000 kukát, akkor ettől a főváros piszkosabb lesz. Viszonylag egyszerű összefüggések, nincs okunk azt feltételezni, hogy ezeket a baloldal ne értené. Nem tudjuk, miért így tesznek.

Horváth Csabáék leszereltettek 3000 kukát Budapesten spórolásra hivatkozva /Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely szerint Karácsony már most elintézte a gyorshajtást

„Ezt innen elismerem, hogy ezt megszüntette” – reagált Gulyás humorosan arra a kérdésre, hogy Karácsony szerint a legnagyobb probléma a gyorshajtás, amit orvosolni szeretne úgy, hogy 2050-ig nullára csökkenti azt Budapesten.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás