Nyitott a kapu, ide csak az nem megy be, aki nem akar. A Metropolnak a helyszínen az egyik lakó fanyar humorral mesélte: „Közülünk senkit nem ver le a víz, ha hazaérkezésnél kiderül, hogy otthon felejtette a kapukulcsát”.

Drogosok és prostik látogatják a lépcsőházat, ezért ha meg is javítják a kaput, az nem sokáig működik (Fotó: Metropol/NZ)

A postaládákat feltörték, az udvar elhanyagolt. Mint megtudtuk, az épület egy része eredetileg istállónak épült. Már-már azt hittük, hogy az is maradt, amikor egy bérlő elmondta: ja, ez az ürülékszag a folyosón található, az egyetlen használható vécéből jön.…

Kevés lakásban van vécé. A folyosókon több közös illemhelyiség is volna, de csak a fotón látható maradt működőképes a rongálások miatt (Fotó: Metropol/NZ)

Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan élnek a Dugonics utca 14-ben élő bérlők, hogy miért félnek éjjel kimenni a folyosókra vagy miért nem tudnak a lakhatatlan épületből elköltözni, akkor látogass vissza holnap oldalunkra, vagy keresd a Metropolt terjesztőinknél.