Gárdonyi strandbüfére cserélte a színpadot Józsi

A Vígszínházban a Bal négyes páholyban alakított szerepét öltötte fel a hétköznapokban is Sinka József. A férfi a színész mesterségből nyergelt át a gárdonyi strandbüfébe, ahol ő süti az egyik legjobb lángost az egész parton.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.06.29. 15:45
Módosítva: 2025.06.29. 18:41
lángos büfé tulajdonos büfé

Igazi, egykori legendákra is rá lehet bukkanni egy hűsítő strandolás közben. A Velencei-tó partján visszavonulva él Sinka József, aki a vendégei szerint az egyik legjobb lángost és hekket süti a parton, amit mindig egy kis humorral fűszerez.

lángost, lángos
Sinka József süti az egyik legjobb lángost a környéken – Fotó: Mediaworks

A legjobb lángost és hekket süti a parton

Józsi, az egykori színész a Velencei-tó legendájává nőtte ki magát. Harminchat éve szakított eredeti mesterségével és választotta a vendéglátást.

Édesanyám is kiváló színész volt, együtt járt a színművészetire Bujtor Istvánnal és Koncz Gáborral. Követtem én is a színpadon

– jut eszébe a gárdonyi büfésnek a múlt megannyi szép emléke.

Életem legszebb időszaka volt. Játszottam a Várszínházban, a Tháliában és a Vígben is. A kedvenc darabom a Bal négyes páholy volt, abban pincért alakítottam

– folytatja Józsi, aki akkor még nem sejtette, hogy a vendéglátás az élete részévé válik majd.

Bármennyire szerettem a színpadot, lányom születése után biztos megélhetés után kellett néznem. Lehetőségem nyílt üzemeltetni a színházi büféket, így kötöttem ki a pult másik oldalán

 – mondja mosolyogva Józsi, aki később Pécsre költözött és a bányában kezdett dolgozni. 

lángost, lángos
Sokáig tökéletesítette a lángosa receptjét – Fotó: Mediaworks

Miután a házassága tönkrement, ismét költözött, de ekkor a Velencei-tó mellé, Gárdonyba, ahol pincérként kezdett dolgozni. Egyik nap, egy volt színész kollégájának a feleségének szolgálta fel az ételt. Szóba elegyedtek. A beszélgetés vége az lett, hogy kibérelte tőle a strandbüfét.

– Immáron harminchat éve lett ez a gyönyörű partszakasz az életem része. A színház, az örök tudás földje, de én a színpadot lecseréltem egy másik közönségre, ahol a taps elmarad, de a finom ételekért az elismerő szavak kárpótolnak érte. Számomra nagyon fontos a minőség. Sokáig tökéletesítettem a lángostésztám receptjét, és csak argentin hekket sütök, mert esküszöm rá, hogy ennek a legfinomabb a húsa – mondja Sinka József, aki többször gondol vissza a múltra könnybe lábadt szemmel, de egy percig sem bánta meg, hogy a vendéglátást választotta. Lehet, így nem ismeri az egész ország a nevét, de a vendégei évről évre visszajárnak hozzá Gárdonyba.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás