A fiatalt a végzete mindössze pár nappal a diplomaosztója előtt érte.
Tragikus véghez vezetett egy megszokott éttermi rendelés, miután megváltoztatták az étlapot. Alison Pickering ugyanis súlyos mogyoró allergiában szenvedett, így alaposan megválogatta, mit eszik és mit nem. Olyan ételeket sem fogyaszthatott, amelyek mogyorószármazékot tartalmaznak, így szószokat, mártásokat sem. Épp ezért a 23 éves lány a szokásos rendelését kérte megszokott étterméből, mivel tudta, hogy az biztonságos számára. Csakhogy a vendéglátóhely nem tájékoztatta őt a változásról, így Alison a megrendelt ételtől rosszul lett. Azonnal használta Epipen injekcióját, ám állapota olyan gyorsan romlott, hogy életét vesztette.
Kiderült, a tragédiát az okozta, hogy mahi-mahija receptváltozás miatt mogyorószósszal készült. Ezért nem hatott az Epipen. Szülei a halála miatt most azt szeretnék elérni, hogy minél többen halljanak az allergiákról és annak veszélyeiről. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy egy rosszul felcímkézett étel hasonlóan végzetes következményekkel járhat.
Állandóan abból az étteremből rendelt, mindig ugyanazt
- közölte az édesapja, Grover Pickering kiemelve, lánya csupán pár falat után tudta, baj van.
Azonnal nyúlt az Epipenje után, hívta a mentőket. Saját lábán sétált még ki hozzájuk, beszélt velük, ám hirtelen minden tragikus fordulatot vett. Anafilaxiás sokkot kapott a mogyoró miatt, mindössze pár nappal a diplomaosztója előtt.
A texasi étterem ellen a lány halála miatt nyomozást indítottak. Mint kiderült, a személyzet sem tudott arról, hogy változás történt az adott ételben, írja a Mirror.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre