A mellkasát fájlalta a várandós anyuka: kiderült, gyógyíthatatlan betegségben szenved

Rémisztő, mitől lett rákos a nő.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.10.24. 10:30
betegség családanya gyógyíthatatlan azbeszt mesothelioma

Pusztító diagnózist kapott egy családanya, aki korábban mellkasi fájdalomtól szenvedett. A Staffordshire-ben élő Emily-Jane Scandrett második gyermekével volt várandós, amikor a fájdalom jelentkezett, de csak 17 hónappal később, jóval a kisfia születése után tudta meg, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Emily-Jane az azbeszt miatt lett rákos. Betegsége gyógyíthatatlan, a kezelésekkel csak minimálisan tudják kitolni az elkerülhetetlent   Fotó: Twitter (X)

Ekkor bizonyosodott be, hogy a 41 éves nőt egy olyan gyógyíthatatlan rákfajta támadta meg, amely leggyakrabban a 75 év feletti férfiaknál fordul elő, és amely elsősorban a tüdő nyálkahártyáját érinti. A betegség összefügg az azbesztnek való kitettséggel, ám  Emily-Jane-nek fogalma sincs, pontosan mikor érintkezett ezzel az egykor népszerű szigetelőanyaggal, amelyet igyekeznek mindenütt kerülni, amióta kiderült, hogy rendkívül káros az egészségre. Az anyuka ezért azbesztjelentéseket kért a korábbi munkaadóitól és a régi iskoláitól is.

Borzasztó, hogy azbeszt van az iskoláinkban, a kórházainkban, az irodáinkban, sőt, még az otthonainkban is, és az emberek még mindig olyan keveset tudnak róla. Amikor diagnosztizáltak, soha nem hallottam erről a betegségről. Az azbesztről igen, de nem tudom, hol és mikor voltam kitéve neki. Sokkal többet kell tennünk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet az azbeszt kockázataira, és kiirtsuk az épületekből

– jelentette ki  Emily-Jane, aki jelenleg jelenleg háromhetente immunterápián vesz részt, hogy lassítsa a kór terjedését és meghosszabbítsa az életét, mialatt a történetét és a diagnózisát a közösségi médiában osztja meg, hogy felhívja az emberek figyelmét a lehetséges veszélyekre.

A mesothelioma ritka rák. Mindenki, aki ezt a bejegyzést olvassa ugyanolyan kockázatoknak van kitéve az azbeszt belélegzése vagy lenyelése miatt, mint én: néhányuknak talán már mesothelioma van a tüdejében anélkül, hogy tudnának róla!

– írta az egyik bejegyzésében az édesanya a Mirror beszámolója szerint.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás