Megcsípte egy szúnyog, borzalmas kínok közepette halt meg egy férfi

Gyötrelmes éveket élt át a családapa.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.18. 09:30
Módosítva: 2024.10.18. 11:12
gyász tragédia szúnyogcsípés halál

Szívszorító, ami egy édesapával történt: a családja ugyanis közölte, hogy egy ritka, szúnyogok által terjesztett vírust kapott el, majd öt évvel később a férfi életét vesztette.

20240618_szunyog_vasvar_szp_vn (3)
Egy szúnyogcsípés végzett a 49 éves férfivel – Fotó: Szendi Péter

Richard Pawuski 49 éves volt, régebben személyi edzőként dolgozott, még 2019 augusztusában csípte meg egy szúnyog, miközben az otthona mögötti erdőben tartózkodott. Akkor fogalma sem volt arról, hogy a rovar lecsapott rá a fullánkjával, de néhány nap múlva súlyos tünetek jelentkeztek nála.

Pawuski először egy piros csomóra lett figyelmes, majd erős fejfájás jelentkezett nála. Miután időpontot foglaltak az orvoshoz, a férfi és családja tájékoztatást kapott arról, hogy mennyire súlyos a helyzet. Pawuskinál gyógyíthatatlan fertőzést diagnosztizáltak.

Egy ritka, ám annál súlyosabb betegséget, ami az agyat támadja meg, gyors fizikai leépülést és élethosszig tartó fogyatékosságot okozva, ha nem hal meg előbb az illető. Becslések szerint a problémával szenvedő páciensek 33 százaléka belehal a fertőzésbe.

Pawuskit a betegség miatt évekig kórházakban és idősotthonokban ápolták. A New York Post beszámolója szerint hétfőn, október 14-én halt meg, hét nappal azután, hogy egy hospice-ba került.

A férfi rákos és cukorbeteg volt, így az immunrendszere már azelőtt nagyon gyenge volt, hogy a fertőzést elkapta volna. A betegség azonban tovább gyengítette az immunrendszerét, így különösen sebezhetővé vált más fertőzésekkel szemben. Halálának okaként egy antibiotikum-rezisztens bakteriális fertőzést tüntették fel, amelyet túl nehéznek bizonyult kezelni, valamint egy traumás agysérülést, a máj leállását és egy szívfertőzést.

Halála után 18 éves lánya, Amelia a betegség súlyosságára figyelmeztet.

Nem viccelek, amikor azt mondom, hogy az életed egy szempillantás alatt megváltozhat, mert velünk is ez történt

– idézi a fiatal nő szavait az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás