„A férjemnek kellett kivinnie a mosdóba” – A szuperfit anyuka testében hemzsegnek a daganatok

A nő egy a lábában lévő csomóval kereste fel a háziorvosát, de megnyugtatták. Mire kiderült a baj, már túl késő volt.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.10.14. 16:00
szarkóma anyuka daganat

Egy fit és egészséges anyukát, aki mindent megtett a rák megelőzése érdekében, sokkolt a hír, hogy valójában már legalább egy éve együtt él a betegséggel. A 41 éves norfolki Natasha McGlinchey-nek azóta közölték, hogy rákja gyógyíthatatlan. Hét operálhatatlan daganata van, ebből négy a szívében nőtt. A nőnek egy nyolc- és egy tízéves kisgyermeke van, akikért folytatja a harcot.

orvos, háziorvos, kórház, beteg, ügyelet
Fotó: Pexels

A kétgyermekes anyuka először 2019 szeptemberében, több mint egy évvel a diagnózis felállítása előtt, egy csomó miatt kereste fel háziorvosát a lábán. Egy sportmasszázs során egy terapeuta rámutatott egy csomóra Natasha lábán, és azt tanácsolta neki, hogy forduljon orvoshoz.

Többszöri felkeresés ellenére hazaküldték. Újabb tünetei lettek, de megnyugtatták, hogy az csak a koronavírus-fertőzés elhúzódó hatása a lábában vagy azért lehetséges, mert rendszeresen fut. Mindezt annak ellenére, hogy nem volt bizonyíték arra, hogy fertőzött lett volna. Amikor azonban egy MRI-vizsgálat során kiderült, hogy a csomó daganat, telefonon közölték vele, hogy szarkómarákja van.

„Arra gondoltam, hogy ez nevetséges. Nekem nem lehet rákom. Fitt és egészséges vagyok. Még 40 éves sem vagyok. Nem is lehetett volna egészségesebben táplálkozni, egészségesebb életmódot folytatni. Volt stressz az életemben, de mindent megtettem, hogy ne legyek rákos. Soha nem ültem tétlenül a tv előtt, mindig mozgásban voltam. Szuperegészséges étrendet követtem. Az volt a fejemben, hogy ha mindezeket a dolgokat megteszem, akkor egész életemben egészséges leszek” emlékszik vissza Natasha, aki mindig is szuper sportos volt: jógázott, triatlonban vett részt és naponta futott.

Natasha kezdte kimerültnek és légszomjasnak érezni magát, képtelen volt elvégezni a szokásos feladatait. 2020 karácsonya előtt két nappal Natasha megtudta, hogy a szarkómája továbbterjedt. Az orvosok közölték Natashával, hogy a kezelés nem használ, és a daganatok nem zsugorodnak, ezért öt hét sugárterápiába kezdett. Natasha azóta sajnos további daganatokat fedezett fel a szívében és a mellkasfalában lévőkön kívül, többek között a mája közelében.

Natasha azt mondja: „Elvesztettem az összes hajamat, és nem tudok felkelni az ágyból. A férjemnek kellett kivinnie a mosdóba, és segítenie kellett mosakodni. Egyszerűen borzalmas.”

Szembe kellett néznie a valósággal, hogy a betegsége nem gyógyítható, és palliatív kemoterápiában és sugárkezelésben kellett részesülnie, ami miatt rendkívül rosszul érzi magát.

A lágyrészszarkóma leggyakoribb tünete a csomó, általában mélyen a bőr alatt, tömör, fájdalommentes és kemény.

(VIA)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás