Az időjárásra fogták, a 18 éves rákos tini elhunyt, miután az orvosok hétszer zavarták el

Már nem derülhet ki, hogy Ruby megmenthető lett volna-e, ha korábban diagnosztizálják.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.10.08.
rákos Ruby Fuller időjárás

Ruby Fuller egy vidám 17 éves lány volt, aki tele volt élettel, mielőtt aggasztó tünetei lettek. A tinédzser hetekig szenvedett az egyre erősödő vállfájdalomtól, fáradtságtól és felduzzadt arcától. Az orvosok három hónapon keresztül küldözgették egymás között. 

kórház, orvosok, mentő
Fotó: Pexels

A vállfájást a nehéz iskolatáskára fogták, a szemhéj puffadtságát pedig az időjárás okozta allergiának tulajdonították, amire antihisztaminokat és szteroidokat kapott. Időközben Ruby hasán egy megmagyarázhatatlan véraláfutás is megjelent. A tinédzsert szakorvosi vizsgálatra utalták, ahol harmadik stádiumú akut limfoblasztikus T-sejtes non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak. 

„Nyolc háziorvosi látogatás kellett ahhoz, hogy Ruby-t diagnosztizálják. Évek óta nem járt háziorvosnál, de mivel egyre rosszabbul lett, újra és újra visszament a rendelőbe. De nem vették komolyan. Elutasították - úgy éreztették vele, hogy ő egy túlságosan aggódó tinédzser, én pedig egy túlságosan aggódó anya vagyok” – kezdte szomorúan gyászoló édesanyja, Emma, majd hozzátette: „Soha nem fogjuk megtudni, hogy Ruby megmenthető lett volna-e, ha korábban diagnosztizálják.” 

Mire diagnosztizálták a mellkasában eddigre már sajnos három és fél centiméteresre nőtt a daganata. Az elváltozása olyan sokáig észrevétlen maradt, hogy bármelyik pillanatban megakadályozhatta volna a légzését.

A bátor tinédzser ezután kemoterápiával és őssejt-transzplantációval küzdött. Az eredmények először reményteljesnek tűntek és hazaengedték. Hat héttel később azonban visszaesett és a rákja végstádiumba került. Alig három héttel később elhunyt. Utolsó napjait családja körében, otthon, macskáival tölthette. Szívszorító utolsó szavai egy családi nyaralásról és „a legjobb csokoládés brownie-ról” szóltak, amit valaha evett.

Ruby nagy szenvedélye volt a környezetvédelem, és azt szerette volna, hogy az Élj kedvesen, élj hangosan mottóval emlékezzenek rá. A családja ezt a nevet használta egy adománygyűjtő akció neveként, amellyel a Gyermekrák és Leukémia Csoportot (CCLG) támogatják az emlékére.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás