Szentkirályi Alexandra: A szivárványkoalíció nem akarja megoldani a budapesti hajléktalanság problémáját

„Ez a főváros felelőssége, cselekedjenek!” – szólította fel a budapesti városvezetést.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.12. 12:25
Szentkirályi Alexandra hajléktalanok Karácsony Gergely Budapest

„A budapestiek és az utcán élő emberek is szenvednek a hajléktalanságtól, a problémát nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ugyanakkor a balliberális városvezetés azt sem tudja, hogy egyáltalán hány hajléktalan ember él Budapest utcáin. Hogy akarják a hajléktalanság problémáját így megoldani? ” – teszi fel a kérdést közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

IMG_5079
Szentkirályi Alexandra azt mondja, a budapesti szivárványkoalíció idén egyáltalán nem foglalkozik a külvárosi hajléktalansággal (Fotó: Pesthy Marton)

Majd így folytatja:
„Ráadásul a most elkezdett felmérésük csak a belvárosra terjed ki. Idén egyáltalán nem foglalkoznak a külvárosi hajléktalansággal.
Közben javaslatunkat, hogy mérjük fel az utcán élő emberek számát és helyzetét az egész fővárosban és vizsgáljuk felül az ellátórendszert is, azonban a szivárványkoalíció nem támogatta. A mi javaslatunk helyett ugyanis, egy olyan módosító indítványt fogadtak el, ami az eredeti tervet kiüresítette.”

Szentkirályi Alexandra reagált a „rendpárti” vádra is.
„Azzal vádoltak, hogy mi «rendpártiak» vagyunk. Igen, azok vagyunk, szerintünk igenis rendpárti álláspontból, de empatikusan kell megoldást találni. Meggyőződésünk szerint hatékony ellátórendszert csak úgy lehet szervezni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hány embertársunkról kell gondoskodni. Ez a főváros felelőssége, cselekedjenek!”
– zárta szavait közösségi oldalán.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás