Pingponglabda méretű csomót talált a mellében a tini, a mellráknál is rosszabb diagnózist kapott

A csomó évek óta növekedett a testében. Eleinte az orvosok sem hitték, hogy ekkora baj van!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.13.
Módosítva: 2024.10.13.
daganat röplabdasztár műtét

Addison Rowan most igazi röplabdasztár, ám mindössze 11 éves volt, amikor egy szokatlan csomót érzett a mellében, amire az orvosai a pubertás jeleként tekintettek. Az elkövetkező öt évben az eredetileg borsóméretű csomó pingponglabda nagyságúra nőtt, ekkor további vizsgálatokat rendeltek el. Addisonnak azt mondták, hogy nem kell nagyon aggódnia, mivel a korára és a családi előzményekre tekintettel kevesebb mint egy százalék az esélye, hogy mellrákja van.

Mint kiderült, nem mellrákról volt szó, hanem egy rendkívül ritka daganatról, amely, ha nem fedezik fel időben, tízből négy esetben halálos kimenetelű. Addisonnál alveolaris lágyrész szarkómát diagnosztizáltak, amely évente mindössze 80 embert érint az Egyesült Államokban. Az esetek többségében a karokon vagy lábakon alakul ki, de Addisonnál ez a mellben nőtt.

16 éves korában, 2021 szeptemberében kapta meg a lesújtó diagnózist, amelyet követően műtéten esett át, de most, három évvel később szinte teljesen rendbe jött, és már egyetemi röplabdacsapatban is játszik. Biológiát tanul, és reméli, hogy onkológiával vagy patológiával foglalkozhat a jövőben, hogy többet tudjon meg a betegségekről, és másoknak segíthessen.

Mint bevallotta, a történtek után rájött, hogy sokkal erősebb, mint gondolta – írja a Daily Mail. Azt üzenete mindenkinek, hogy a saját történetünket és jövőnket mi irányítjuk, ezért amint bajra figyelünk fel, forduljunk orvoshoz!

Ha úgy érzed, minden ellened van, akkor se hagyd, hogy legyőzzön, határozd meg Te a jövődet

– üzente a fiatal.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás