Óbuda: így járt a rendbontó csöves, miután rendőrt hívtak rá

Az óbudaiak rettegtek az agresszív férfitól, hiszen gyakran késsel hadonászott és szitkozódott. Óbuda vezetése semmit nem tesz a közterület rendjéért, kénytelenek a lakók lépni.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.10.14. 16:54
Módosítva: 2024.10.14. 17:25
hajléktalanság Agresszív támadás csöves Óbuda Budapest

Elszakadt a cérna a Pók utcai lakótelepen élőknél, miután régóta rettegtek egy utcán lakó agresszív, őket naponta zaklató férfitól. Miután az óbudai önkormányzat a határozott kérésükre sem lépett a probléma felszámolása érdekében, kénytelenek voltak rendőri segítséget kérni.  

óbuda
Óbuda: Az agresszív férfi gyakran összeverekedett más csövesekkel, italoztak, sőt egy alkalommal fényes nappal szexeltek a padon – Olvasói fotó

Mint megírtuk, Óbuda köztereit és parkjait ellepték a gyakran agresszív, esetenként bandába verődő csövesek. A napi szintű balhé, kiabálás, italozás érthető módon aggasztja a lakókat. A helyzet félelmet és felháborodást vált ki, ahogy a megjelenő agresszió is. A közösségi oldalakon egyre több a panasz, a városvezetés viszont hallgat. Legutóbb a Pók utcai lakótelep környékén történtek robbantották a netet, miután egy balhés csövesre ráhívta a rendőrséget az egyik lakó. A zsaruk éppen jókor érkeztek, mert kiderült, hogy az utcán lakó agresszív férfit körözték. Vélhetően ő az, aki többször késsel támadta meg a járókelőket, és állandó volt a balhé, a hangoskodás körülötte. Igaz, az agresszív fickón kívül is vannak még jó néhányan, akik félelmet keltenek a környéken...

Óbuda: A lakók megkönnyebbültek

„Most hívtam ki a rendőrséget! A jó durva életbe, hogy itt nem történik semmi az ügyben! Ezek az alkoholisták itt ordítoznak, verekednek” – írta az a Facebookon, aki a hatóságot értesítette.

„Na végre!” – hálálkodott egy Pók utcai lakos, megjegyezve, hogy legalább eggyel kevesebb a rendbontó.

„Az egyik alak közülük ma reggel a Torma Károly utcai ház bejárata előtt vizelt” –jegyezte meg egy másik lakó.

„Elszomorító látni nap mint nap, hogy ez megy ebben a kerületben…” – írta szomorúan egy helyi.

„Mellette álltam, amikor elkezdett hadonászni a késsel”

A most lekapcsolt agresszív férfi már nyáron is okozott fejtörést a kerületieknek, akik a városrész Facebook-csoportjában azonosították több helyszínen is.

„Tegnap a CBA előtt késsel szaladgált ez a pali” – azonosította valaki a fotóról a férfit.

„Ijesztő volt, le akart szúrni egy idősebb urat, aztán egy hölgyet. Ez a helyzet tarthatatlan. A férfi mellett álltam, amikor elkezdett hadonászni a késsel. Még jó, hogy nem engem talált meg, mert éppen telefonáltam” – panaszolta egy másik helybéli.

„Nyár elején jött ki a börtönből. A SPAR-ban is megcsinálta a műsort. Mi már kijöttünk, de még hallottuk, ahogy ordibál a pénztárossal” – mesélte egy másik lakó.

„Én nap mint nap találkozom ezzel az emberrel, és igenis félek!! Több esetben kiabált ránk vagy a mellettünk lévőkre” – írta egy kétségbeesett anyuka. Egy másik lakó szerint a férfi szemmel láthatóan állandóan részeg volt, az is lehet, hogy mentális zavarral küzd, mindenesetre terrorizálta a környéket.

Budapest-szerte rossz a helyzet

Az óbudai eset sajnos nem egyedi. A probléma Budapest-szerte jelen van, néhány kerületben – mint a III., VIII., XI. és XIX. –  azonban súlyosabb a helyzet. Egyes közterületek agresszív, részeg csövesekkel vannak tele, akik az utcán vagy a padon ülve végzik el kisebb-nagyobb dolgukat, sőt szexuális életet is az utcán élnek, mindenki szeme láttára. A Batthyány téren történt eset például odáig fajult, hogy fényes nappal a gyerekorvosi rendelő előtt elégített ki egy nő egy férfit, aki, miután egy járókelő rájuk szólt, kést rántott. 

Hatékony intézkedésre van szükség 

Az utcán élők problémájára Budapesten hatékony megoldást kellene találni az ő érdekükben is. A főváros feladata a hajléktalanellátás megszervezése, míg a kerületi önkormányzatoknak az ellátás, megelőzés és rehabilitáció területén van felelőssége jelenleg, ezzel biztosítva a helyi lakosok nyugalmát és biztonságát. Az érintett kerületekben, illetve közterületek környékén élők úgy vélik, soha nem voltak olyan rosszak a körülmények, mint most, és hatékony intézkedéseket várnak a hatóságoktól az áldatlan állapotok rendezésére.

23. § (4) A fővárosi önkormányzat feladata különösen: 18. a hajléktalan ellátás; (5) A kerületi önkormányzat feladata különösen: 12. a területén hajléktalanná vált személyek ellátásának és rehabilitációjának, valamint a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása” (2011. évi CLXXXIX törvény Magyarország helyi önkormányzatairól)

Az óbudai helyzetről korábban készült videónkat itt nézheted meg:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás